Dr. Nejat F. Eczacibasi Egitim Bursu Programi Basliyor

Eczacibasi Toplulugu, Türk Egitim Vakfi (TEV) is birliginde 2023-2024 egitim-ögretim yili itibariyla 500 üniversiteli gence destek olmak amaciyla Dr. Nejat F. Eczacibasi Egitim Bursu Programi’ni baslatiyor.

Dr. Nejat F. Eczacibasi Egitim Bursu Programi Basliyor
Eczacibasi Toplulugu’nun ‘Eczacibasi’nda gençlerin yeri ayri’ diyerek Türk Egitim Vakfi (TEV) is birligiyle hayata geçirdigi Dr. Nejat F. Eczacibasi Egitim Burs Programi basliyor. Burs programina dahil olan ögrenciler mezuniyetlerine kadar gelisim firsatlari açisindan Eczacibasi Toplulugu bünyesindeki çesitli egitim, kariyer ve staj programlariyla desteklenecek. Bootcamp, yarisma, egitim programlari, mentorluk, tesis ve kurulus ziyaretleri ile kariyer gelisimlerine destek vermenin yani sira spor, kültür ve sanat alanindaki ayricaliklarla gençlerin sosyal hayata katilimlari da tesvik edilecek. 500 üniversiteli gence destek olmak amaciyla olusturulan burs programi, lisans bursu (ilk 20 bin), üstün basari bursu (ilk 5 bin) ve depremden etkilenen kadin ögrencilere yönelik olmak üzere farkli kategorileri kapsayacak. 6 Subat’ta gerçeklesen depremlerden etkilenen, kendisi, ailesi ya da okudugu üniversite deprem bölgesinde bulunan 400 kadin ögrenciye 4 yil boyunca verilecek egitim bursu ve sunulan diger firsatlar, kadin ögrencilerin egitimlerinin yarida kalmamasi için önemli bir destek olusturacak.

Gençlerin yüzde 59,3’ünün burs destegine ihtiyaci var

Gençler için deger olusturmaya odaklanarak egitim, sosyal yasam ve hayata katilimda esitlik saglanmasina katki sunduklarini söyleyen Eczacibasi Holding Yönetim Kurulu Baskani Bülent Eczacibasi, “Sadece ‘ekonomik destek’ saglamak gençlerin ‘bütüncül bir sekilde iyi olma hali’ni saglamaya yeterli degil. Bu gereksinimlerden hareketle, özgün, bütüncül destek veren bir burs programinin etki olusturacagina inaniyoruz. Gençlerin ihtiyaçlarina yönelik olarak yapilan bir arastirmaya göre, Türkiye’de gençlerin yüzde 59,3’ü burs destegine ihtiyaç duyuyor. Bunu yüzde 54,2 ile psikolojik destek faaliyetleri; yüzde 26,9’la da is, staj ve mentorluk takip ediyor. Özellikle Istanbul’da ailesinden uzakta okuyan ögrencilerin ise ekonomik sikintilari çok daha üst düzeye çikiyor. Ekonomik kosullardan dolayi da bu gençlerin yaklasik yüzde 45’i ise tiyatro, sinema gibi kültür sanat faaliyetlerine hiç para harcayamiyor. Dr. Nejat F. Eczacibasi Egitim Bursu programini olustururken tüm bu verileri dikkate almaya özen gösterdik” diye konustu.

Egitimde firsat esitligi için 56 yildir sürdürdükleri çalismalarin, deprem felaketinin ardindan katlanarak devam ettigini vurgulayan Türk Egitim Vakfi Genel Müdürü Banu Taskin da, “Hem bursiyerlerimizin hem de afet nedeniyle egitimi kesintiye ugrayan tüm çocuk ve gençlerimizin sorumlulugunu derinden hissediyor; ülkemizin aydinlik gelecegine umutla sarilarak imkânlarimizi seferber etmeyi sürdürüyoruz. Bu yolda, Eczacibasi Toplulugu gibi egitim dostu ve gençlere destek olmayi misyon edinmis güçlü kurumlarla birlikte yürümek çok kiymetli. Dr. Nejat F. Eczacibasi Egitim Burs Programi kapsaminda verilecek desteklerle özellikle kadin ögrencilerimize hayata esit katilim firsati sunulmasi büyük önem tasiyor. Gençlerin sadece egitimlerini finanse etmekle kalmayip ayni zamanda bütünsel bir yaklasimla, kisisel ve mesleki açidan gelisimlerine katki saglayacak imkânlar sunan Eczacibasi Toplulugu’na sonsuz tesekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Dr. Nejat F. Eczacibasi Vakfi olaganüstü yetenekli genç müzisyenlere de katki sunuyor

Yeni baslayacak yurt içi lisans egitim burslarinin yani sira, yurt disinda müzik alaninda yüksek lisans egitimi alan ögrencilere de uzun yillardir Dr. Nejat F. Eczacibasi Vakfi Müzik Burslari veriliyor. Bugüne kadar yurt disinda yüksek lisans egitimi gören, müzik alaninda olaganüstü yetenekli 157 genç sanatçiya müzik bursu verildi.

Eczacibasi’nda gençlerin yeri kültür ve sanat etkinliklerinde de ayri

Eczacibasi Toplulugu gençlerin öncelikli ihtiyaç duydugu noktalarda hayata katilimlarini desteklemek için etki odakli projeler üzerine de çalismalar yürütüyor. Gençlerin kültür ve sanat faaliyetlerine hiç para harcayamadigi içgörüsünden hareketle, Eczacibasi Toplulugu kurucu sponsoru oldugu hem IKSV hem de Istanbul Modern’de gençler için kültür ve sanat faaliyetlerini erisilebilir kilacak ve gençlerin sanatla iç içe olabilecegi firsatlar olusturuyor. 2022’de baslayan Eczacibasi Genç Bilet projesi ile IKSV etkinlikleri yil boyunca 10 TL’den ögrencilerle bulusturuluyor. Geçtigimiz Mayis ayinda yeni binasinda kapilarini açan Istanbul Modern’de ise Genç Sali ile 18-25 yas arasindaki tüm gençlere Sali günleri müzeyi ücretsiz kesfetme olanagi sunuluyor.
Kaynak: İHA