Aydin'da 1 Günde 5 Büyük Yangin Meydana Geldi

Germencik’te otoban kenarinda çikan ve zeytinlik alana siçrayan yangin Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden kontrol altina alindi. Il genelinde bugün 5’i büyük olmak üzere 20’den fazla yangin çiktiginin altini çizen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ise vatandaslari yanginlara karsi dikkatli olmalari konusunda uyardi.

Aydin'da 1 Günde 5 Büyük Yangin Meydana Geldi


Aydin Büyüksehir Belediyesi Itfaiye Daire Baskanligi bünyesinde hizmet veren ates savasçilari il genelindeki yanginlara karsi vatandaslari ve ormanlari korumak için çalismalarina araliksiz devam ediyor. Bugün ögleden sonra vatandaslardan gelen ihbari degerlendiren ekipler, hizli bir sekilde Germencik’teki yangin bölgesine intikal etti. Ekipler, otoban kenarindan çikip zeytinlik alana siçrayan yangina hizlica müdahale ederek kontrol altina aldi. Alanda sogutma çalismalarina baslandi.

"Yangin riskine karsi dikkatli olmaliyiz"

Il genelinde bir günde 20’den fazla yanginin olmasinin ardindan çagrida bulunan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ise, son günlerde çikan yangin sayisinda büyük bir artis olduguna dikkat çekerek vatandaslari aniz yakmamalari, atesle bahçe temizligi yapmamalari ve ormanlik alanlarda kirik cam parçalari birakmamalari konusunda uyardi. Baskan Çerçioglu; "Itfaiye ekiplerimiz yanginlari söndürmek için canla basla çalisiyor. Yanan zeytin, çam agaçlarimiz yüzlerce yillik agaçlar. Bu agaçlari yerine koymak için o kadar daha yil gerekiyor. Bu sebeple vatandaslarimizi özellikle havalarin çok sicak oldugu bugünlerde yangin riski olusturacak hiçbir sey yapmamalari konusunda uyariyoruz” diyerek vatandaslari yangina karsi dikkatli olmaya çagirdi.
Kaynak: İHA