KÖYDES'ten 41 Milyon 485 Bin TL'lik Yatirim

Mus Valiligi Köylere Hizmet Götürme Birligi tarafindan KÖYDES projesi çerçevesinde 2022-2023 yili içerisinde merkeze bagli köylere kilitli parke tasi, yol, içme suyu yapim isi ve muhtar odalari olmak üzere 41 milyon 485 bin TL yatirim yapildi.

KÖYDES'ten 41 Milyon 485 Bin TL'lik Yatirim
Mus Valiligi, kirsalda yasayan vatandaslara daha iyi hizmet sunmak ve yasam standartlarini yükseltmek için KÖYDES yatirimlarini sürdürüyor. Merkeze bagli 98 köye yol, su ve muhtar odalari insa eden KÖYDES, sanat yapilariyla da köylerin gelisimine katki sagliyor. Bu çerçevede KÖYDES tarafindan 2022 yilinda merkeze bagli toplamda 15 köy ve 1 mezraya içme suyu deposu yapildi. 2023 yilinda ise Ziyaret, Arpayazi ve Çevirme Mezrasi, Kiyik, Ortakent, Sürügüden, Bozbulut ve Karakuyu köylerinin içme suyu çalismalari KÖYDES’in proje asamasinda yer alirken, Kepenek köyü ile Gümüsali Yamaç mezrasinin ihaleleri gerçeklestirilerek ise baslandi.

2022’de toplamda 63 yerlesim yeri yoluna 68 bin 175 metrekare kilitli parke tasi dösenmistir. 2023 yilinda ise Agaçlik, Arpayazi, Besparmak, Bilek, Bostankent, Çögürlü, Tasoluk, Tekyol, Harman, Ilica ve Incesu mezrasi, Karaköprü, Kiyik, Donatim, Üçdere, Kayalisu, Mercimekkale, Mesecik, Muratgören, Nadaslik, Özdilek, Senoba, Sogucak, Suvaran, Ziyaret, Tabanli, Tandogan, Üçevler, Yarpuzlu, Yelalan, Yücetepe köylerine, 67 bin 750 metrekare kilitli parke tasi kaplama isi ihale edilerek çalismalara baslanirken, Derecik, Ilica ve Agilli köylerinin de sathi kaplama çalismasi ise proje asamasinda yer aliyor.

Merkeze bagli 98 köy için 2022 yilinda kurulumuna baslanan muhtar odalarinda ise 10 köyde tamamlanarak muhtarlara teslim edildi. Karaköprü ile Ziyaret köyü muhtar odalari da proje asamasinda yer aliyor. 86 köy için düsünülen muhtar odalarinin bütçe ve planlama çalismalari ise devam ediyor.

KÖYDES tarafindan 2022 yilinda tamamlanan ve 2023’te devam eden projelerde su ana kadar toplamda 41 milyon 485 bin TL yatirim yapildi. 2023 yili proje ve çalismalar ise devam ediyor.
Kaynak: İHA