Burhaniye 4. Kitap Fuari'na Görkemli Kapanis Töreni

Burhaniye Belediyesi tarafindan düzenlenen ve ülkenin önde gelen yazar, sanatçi ve akademisyenlerinin de içinde oldugu 121 konuk ve 33 yerel yazarin katildigi, 89 yayinevinin stant açtigi Burhaniye 4. Kitap Fuari görkemli bir törenle son buldu.

Burhaniye 4. Kitap Fuari'na Görkemli Kapanis Töreni
Kitap fuarinin açilisi Türk Sinemasi’nin sultani olarak nitelendirilen Türkan Soray’in katilimi ile yapildi. Sanatçilar ve edebiyatin usta kalemlerinin katildigi, ziyaretçilere unutulmaz anlar barindiran fuara vatandaslar yogun ilgi gösterdi. Ilyas Salman, Ediz Hun, Ayse Kulin, Ahmet Ümit, Ercan Kesal, Buket Uzuner gibi isimlerin yani sira, Pinhani ve Marsis’in plaj konserleri de fuara damgasini vurdu.

Fuarin son günü programi sanatçi Songül Bulur’un muhtesem dinletisiyle basladi.

Bulur, etkileyici sesiyle herkesi mest etti.

Oyuncu, yazar Özge Özberk ‘Sinema ve Edebiyat’ isimli söylesiyle fuar katilimcilariyla keyifli bir sohbet gerçeklestirdi. Gazeteci yazar Altan Öymen Ören Meydan’da kurulan sahnede “Degisim Yillari” basligiyla düzenlenen söyleside izleyicilerle bulustu. Öymen’den sonra yazar Seyhmus Diken, müzisyen Udi Yervant ile ‘Cahit Sitki’yi Anma’ söylesisi yer aldi. Cahit Sitki Taranci’nin hayatina dair hazirlanan özel belgesel gösterimdeydi.

Fuarin kapanis töreninde, gazeteci yazar Saygi Öztürk’e Arastirmaci Gazetecilik Ödülü verildi.

Burhaniye 4. Kitap Fuari’nin onur konugu olan yazar Ahmet Ümit oldu. Saatler boyunca sevenlerinin kitaplarini imzalayarak fotograf çektiren Ahmet Ümit’in fuara özel olarak hazirlanan belgesel film gösteriminde duygusal anlar da yasandi. Ümit, annesinin yasamina etkilerini ve özel anilarini izleyenlerle paylasti. Gösterim sonrasi ’Onur ödülü’ verilen Ahmet Ümit, ‘Edebiyat Hayattir’ isimli söylesiyle okuyuculariyla bulustu.

Sanatçi Nurdan Ipek dinletisiyle ziyaretçilere unutulmaz dakikalar yasatirken, yazar Kevser Yesiltas’in ‘Insan Maneviyatina Yolculuk’ isimli söylesisi, özgün tarzi ve anlatimiyla katilimcilar tarafindan pür dikkat dinlendi.

Amfi tiyatroda Sanatçi Yazar Özgür Özgülgün’ün 4-9 yas arasi çocuklara özel etkinligi çocuklara unutulmaz anlar yasatti.

Yazar Burcu Bahar’in çocuklara özel sahneledigi ‘Aç kapiyi gir içeri Sözcük Oyunu’ ailece zaman geçirmek isteyen çocuklu ailelerin ilgi odagi oldu.

Bin Yillik Tarihten Bin Yillik Kitaba temasiyla düzenlenen Burhaniye 4. Kitap Fuari on binlerce ziyaretçinin katilimiyla son buldu. Edebiyatçilarin yani sira sanatçilar, akademisyenler ve çok sayida özel ismin katilimiyla panel söylesi, konser ve tiyatro düzenledi.

Fuarda Açikhava Sinema Günleri ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Her yastan yüksek katilim gören, yazarlarin her gün araliksiz imza günleri yaptigi 5 gün süren fuari binlerce kisi ziyaret etti. Burhaniye Belediye Baskani Ali Kemal Deveciler kapanis töreninde fuardaki katkilari için temizlik departman görevlisinden güvenlik görevlilerine kadar tüm belediye çalisanlarini sahneye davet ederek tek tek tesekkür etti.

Törenin sonunda ise Baskan Deveciler’e bir sürpriz vardi. Belediye çalisanlarinin Baskan’i omuzlarina aldigi anlarda renkli görüntüler yasandi.
Kaynak: İHA