Meksikali Belediye Baskani Timsahla Evlendi, Gelinlik Giydirdi, Dans Etti

Meksika’nin San Pedro Huamelula Belediye Baskani Victor Hugo Sosa Garcia halka sans getirmesi için gelinlik giydirilen timsahla evlendi. Sehir sakinleriyle bol bol dans ettirilen timsah, son olarak nikah için belediye sarayina getirildi.

Meksikali Belediye Baskani Timsahla Evlendi, Gelinlik Giydirdi, Dans Etti


Meksika’nin Oaxaca eyaletinde yer alan San Pedro Huamelula’nin Belediye Baskani Victor Hugo Sosa Garcia halkina sans, bolluk ve refah getirmesi için Alicia Adriana adli timsahla evlendi. Müzik ve danslar esliginde festival havasinda geçen dügüne sehir halki büyük ilgi gösterdi. Dügün öncesinde Alicia Adriana adli timsaha gelinlik giydirilirken, güvenlik için agzi baglandiktan sonra San Pedro Huamelula sehri sokaklarinda dolastirildi. Sehir sakinleriyle bol bol dans ettirilen timsah, son olarak nikah için belediye sarayina getirildi.

Burada timsah ile Belediye Garcia arasindaki nikah sehrin ileri gelen dini lideri tarafindan kiyildi.

“Birbirimizi seviyoruz”

Belediye Baskani Garcia, nikah sirasinda timsah gelinle evlenmeyi kabul edip etmedigi sorulmasi üzerine, “Sorumlulugu kabul ediyorum çünkü biz birbirimizi seviyoruz, önemli olan bu. Ask yoksa evlilik olamaz. Biz birbirimizi seviyoruz ve prenses kizla evlenmeyi kabul ediyorum” cevabini verdi.

Gelenek 1789 yilina dayaniyor

San Pedro Huamelula sehrinde 1789 yilindan beri süregelen gelenek zamaninda birbirine düsman olan iki toplulugun barismasini simgeliyor. Her yil düzenlenen bu temsili evliligin sehir halkina bolluk, baris ve uyum getirmesi temenni ediliyor.
Kaynak: İHA