Diyarbakir'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Düzenlendi

Diyarbakir’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7’nci yili dolayisiyla Kursunlu (Fatih Pasa) Camisi meydaninda çesitli etkinlikler düzenlendi.

Diyarbakir'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri Düzenlendi
Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girisimine karsi milletin kahramanca bir mücadeleyle elde ettigi zaferin 7’nci yilinda Valilik öncülügünde Büyüksehir ve ilçe belediyelerinin destegiyle kentteki ilk Osmanli eseri olan Kursunlu Cami meydaninda çesitli etkinlikler gerçeklestirildi.

Etkinlikler yasanan hain darbe girisiminin etkin sekilde anlatilmasi için “15 Temmuz Destani” fotograf sergisinin açilisiyla basladi.

Sergi açilisinin ardindan il protokolü ve vatandaslarin katilimiyla Keçi Burcu’ndan etkinliklerin yapilacagi Kursunlu Cami meydanina kadar sehitleri anma yürüyüsü yapildi. Kur’an-i Kerim tilavetiyle baslayan etkinliklerde ilahi ve siir dinletileri gerçeklestirildi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Ulusa Seslenis konusmasi, alandaki dev ekranlardan izletildi.

Vali Ali Ihsan Su, 15 Temmuz gününün Türk milletinin vatanina, bayragina, ezanina sahip çiktigi gün oldugunu belirtti.

"Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinliklerinde hep beraberiz" ifadelerini kullanan Vali Su, "Bundan tam 7 yil önce 2016 yilinin 15 Temmuz aksaminda ülkemizi isgal etmek isteyen, demokrasimizi ortadan kaldirmak isteyen, hükümetimizi yikmak isteyen, milli irademizi ortadan kaldirmak isteyen, ülkemizi bölüp parçalamak isteyen FETÖ terör örgütü ve onun uzantilari darbe girisimi baslatmis ancak milletimiz Allah’in izniyle Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan önderliginde onun çagrisiyla meydanlara indi ve darbe girisimini sonuçsuz birakti. Ülkemizi isgal etmek isteyenlere hep birlikte dur dedi.

15 Temmuz milli iradenin demokrasiye sahip çiktigi gündür. 15 Temmuz, aziz milletimizin vatanina, milletine, bayragina, ezanina, mukaddesatina sahip çiktigi gündür” dedi.

7 yil önce Türk milletinin vatan ugruna 251 evladini sehit verdigini, 2 bin 200’den fazla vatandasin gazi oldugunu dile getiren Su, sunlari kaydetti:

“O gece silahli kuvvetlerimizin, serefli ve kahraman ordumuzun içine sizmis olan terör örgütü mensuplari kendi tankimizi, topumuzu, silahimizi kendi milletimize çevirmistir. Ancak milletimizin imani, inanci ve kahraman millet sevgisi tanklarin üzerine çikmis ve FETÖ terör örgütüne milletimiz imaniyla, inanciyla karsi durmustur. O gecede yüce milletimiz 251 evladini sehit vermistir. 251 kardesimiz vatan, bayrak ugruna sehadete yürümüstür. 2 bin 200’den fazla kardesimiz vatanimiz ugruna gazi unvanini almistir. 85 milyon vatandasimiz, her görüsten siyasi düsüncelerini bir kenara birakarak tek vücut olarak ülkemizi isgal etmek isteyen FETÖ’ye karsi durmus ve bu tesebbüsü azmiyle, inanciyla, imaniyla bertaraf etmistir.”

Konusmalarin ardindan Vali Su, tüm Türkiye’de es zamanli kosulan Sancak Kosusunda sancagi teslim aldi, dereceye giren sporculara hediye takdim etti.
Kaynak: İHA