Tekirdag'da Sehit Ve Gazi Aileleri Yemekte Bulustu

Tekirdag’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde sehit ve gazi aileleri Vali Aziz Yildirim’in esliginde bir araya geldi.

Tekirdag'da Sehit Ve Gazi Aileleri Yemekte Bulustu


Tekirdag’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde, sehit ve gazi aileleri Tekirdag Valiligi tarafindan düzenlenen organizasyonda bir araya geldi. Sehit ve gazi aileleri için düzenlenen yemekte konusan Tekirdag Valisi Aziz Yildirim, Türk milletinin tarih boyunca bagimsizlik ugruna canlarini feda etmekten kaçinmadigini söyledi.

Tarih boyunca istiklal ve bagimsizligi için mücadele veren Türk milletinin nice sanli zaferler ve nice kahramanlik destanlari yazdigini belirten Vali Yildirim, "Bu ugurda büyük bedeller ödeyen milletimiz, hiçbir döneminde esaret altinda yasamamis, kutsal bildigi vatan topraklarini cani ve kani ugruna korumustur. Hepinizin bildigi gibi 15 Temmuz gecesi, milletimizin iradesi hiçe sayilarak, demokrasimize ve milletimize karsi hain bir darbe girisiminde bulunuldu. Bu hain kalkisma karsisinda Vatan, Millet, Devlet ve Bayrak sevdalisi Yüce Türk Milleti, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in cesareti ve çagrisi ile meydanlara çikarak dünyada esine rastlanilmayacak bir cesaretle, darbeci hainlere gereken dersi verdi. Devletimize ve milletimize karsi girisilen bu alçak darbe tesebbüsü, bedenini bombalara ve kursunlara siper eden, tanklarin önüne kendini atan milletimizin destansi direnisiyle etkisiz hale getirildi.

Milletimiz cani ve kani pahasina bu devletin de bu ülkenin de yegane sahibinin kendisi oldugunu, bagimsizligina kast eden dahili ve harici hiçbir girisime teslim olmayacagini ve gereken her türlü cevabi verecegini o gece tüm dünyaya bir kez daha ilan etti. Tarihimizin en büyük ihanetlerinden biri, milletimizin fedakarligi, cesareti ve mücadelesi sayesinde demokrasi zaferine dönüsmüstür" dedi.



15 Temmuz gecesi vatandaslarin vatan ve millet ugruna vermis oldugu mücadele sayesinde Türkiye Yüzyili’nin temellerinin atildigina deginen Vali Yildirim, “Türkiye Yüzyili Kahramanlari’nin fedakarliklari sayesinde Türk milleti ilelebet bir ve beraber olacak ve Türkiye Yüzyili, milletimizin kahramanca mücadelesi ve azmi sayesinde insa edilecektir. Milletin iradesine kast eden, millete bu zulmü yasatan FETÖ ile mücadelemiz kararlilikla sürdürülmeye devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti’nin mülki idaresi, yargisi, emniyeti, jandarmasi, ordusu, sivil toplum kuruluslari ve diger kurumlari tarafindan verilen mücadele sayesinde hiçbir olusum bir daha böyle bir kalkismaya cesaret edemeyecektir. Herkes sunu bilsin ki, milletin gelecegini darbelerle tayin etme devri kapanmistir. Bütün dünya bilmelidir ki; Türkiye Cumhuriyeti’nin büyük mücadeleler sonucunda elde ettigi kazanimlar ne pahasina olursa olsun korunacaktir" diye konustu.



Vatani ugruna hayatini feda eden sehitler ve gazilik onuruna erisen Türk milletinin asil evlatlarina minnet ve sükran borçlu olduklarini ifade eden Vali Yildirim, "Sizler sayesinde Millet Meclisimiz ve kurumlarimiz ele geçirilemedi, milli irade gasp edilemedi ve istiklalimize, istikbalimize pranga vurulamadi. Milletimiz, sehitlerimizin ve gazilerinin hatirasini daima canli tutmakta, onlari daima hayirla yâd etmektedir. Sehitlerine, gazilerine ve onlarin ailelerine daima özel bir deger vermektedir. Devlet olarak bizim de, her gün ve her saat sizin yaninizda oldugumuzu bir defa daha vurgulamak istiyorum. Bu vesileyle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde sehitlik mertebesine ulasan vatan evlatlarina Yüce Allah’tan rahmet diliyor, gazilik serefine erisen kahramanlarimiza sükran ve minnetlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.

Sehit ve gazi ailelerine Tekirdag Valisi Aziz Yildirim, Tekirdag Cumhuriyet Bassavcisi Soner Gül, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Bassavcisi Ünal Bingül, Süleymanpasa Kaymakami Mustafa Güler, Il Emniyet Müdürü Mehmet Hakan Findik, Il Jandarma Komutani Albay Ahmet Çetin eslik etti.
Kaynak: İHA