Huzur Ortaminin Saglandigi Kato Dagi'nda Hayvan Kirkma Festivali Yapildi

Sirnak’in Beytüssebap ilçesi Kato Dagi’nda huzurun hüküm sürmesiyle bu yilda Hayvan Kirkma Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Huzur Ortaminin Saglandigi Kato Dagi'nda Hayvan Kirkma Festivali Yapildi
Beytüssebap ilçesinde huzur ve güven ortaminin saglanmasiyla beraber uzun aradan sonra bu yil ikincisi düzenlenen Kuzu Kirkma Festivali basladi.

Ünlü sanatçi Haluk Levent ve yerel sanatçilarin sahne alacagi festival öncesi kuzu kirkma, yogurt ve peynir yarislari düzenlendi.

Valilik, Kaymakamlik ve belediye öncülügünde ilçe merkez Ali Çavus Mahallesi’nde yapilan festivalde Uludere Kaymakami, Beytüssebap Belediye Baskan Vekili Mehmet Ridvan Dogan, Beytüssebap Ilçe Jandarma Alay Komutani Albay Ercan Yavuz, Belediye Baskani Habip Asan ve çok sayida vatandasin katilimiyla festival açilisi yapildi.

Burada jüri önüne çikan yarismacilar, kuzu kirkma, yogurt ve peynir yarislari düzenlendi.

Halk oyunlarinin oynanmasiyla beraber stantlar gezildi. Ayranlarin yapildigi yayik ayrani çadiri ziyaret edildi. Burada konusan Kaymakam Mehmet Ridvan Dogan, Kuzu Kirkma Festivali’nin devam eden bir gelenek oldugunu söyledi.



Bölgenin yasamis oldugu zorluklar, terör örgütünün bölgeyi baski altina almak istemesi maalesef bu tür festivallerin yapilmasini engelledigine deginen Dogan, "Son zamanlarda sükürler olsun devletimizin dirayetiyle, gücü kuvvetiyle, Valimizin destegiyle de bu festivali devlet ve vatandas is birligi ile devletin huzuru ve güveni tesis ederek birlik ve beraberlik içerisinde bu günlerde tekrardan icra etmeye basladik. Bu günleri gördügümüz için çok mutluyuz" dedi.

Beytüssebap artik festivallerle, dogal kaynaklariyla, cografi güzellikleriyle, terörden arindirilmis turizmi ile anilmaya basladigini belirten Dogan, "Bunda devletimizin feraseti ve vatandaslarimizin da destegi çok büyük etken olmustur. Bundan sonrada daha güvenli, daha güzel, daha ferah, daha müreffeh bir Sirnak, Beytüssebap’la insallah bu etkinliklerimize devam edecegiz" diye konustu.

Vatandaslardan Sultan Argan, festivalin her yil oldugu gibi bu yilda güzel geçtigini belirterek, "Belediye baskanimiz, kaymakamligimiz ve teskilatlarimiz sayesinde bu yil çok güzel bir festival yapiyoruz. Eski kültürümüzü yasatiyoruz. Yayik ayranlari yapiyoruz. Burada uzun yillarin emegi var. Bizler de burada stant açtik bölgemizin bütün güzelliklerini sergiliyoruz" ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA