Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'AB'den Türkiye'ye Yönelik Olumlu Adimlar Bekliyoruz'

Cuma namazini Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nde kilan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, namazin ardindan basin mensuplarinin gündeme iliskin sorularini cevapladi. Erdogan, Avrupa Birligi vize serbestisi konusundaki gelismelerle ilgili, "AB’den Türkiye’ye yönelik olumlu adimlar bekliyoruz" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'AB'den Türkiye'ye Yönelik Olumlu Adimlar Bekliyoruz'
Üsküdar’daki Hz. Ali Camii’nde cuma namazini kilan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, namazin ardindan basin mensuplarinin sorularini cevapladi.

"Sayin Putin’i agustos ayi içerisinde Türkiye’de misafir etme hazirligimiz var"

Tahil Koridoru Anlasmasi hakkindaki soruyu yanitlayan Cumhurbaskani Erdogan, "Sayin Putin’i agustos ayi içerisinde Türkiye’de misafir etme hazirligimiz var. Tahil koridorunun uzatilmasi konusunda hemfikiriz. BM’den de Sayin Guterres, Sayin Putin’e bir mektup gönderdi. Temenni ediyorum ki bu mektupla bizim ve Rusya’nin müsterek gayretleri ile tahil koridoru çalismasinin uzatilmasini temin ederiz" dedi.



"AB’den Türkiye’ye yönelik olumlu adimlar bekliyoruz"

Avrupa Birligi vizesi serbestisi konusundaki gelismelerle ilgili Erdogan, "Su anda beklentimiz AB kanadindan beklentilerin cevabini almak. Görüsme yaptigimiz tüm AB liderleriyle bunu etraflica konusma yaptik. Kendilerinden bu konuda 52 yildir kapida beklenilen Türkiye’ye yönelik olumlu adimlar bekliyoruz dedik" ifadelerini kullandi.

"Miçotakis ve biz yeni bir seçim geçirdik. Adimlarimizi olumlu istikamette atalim istiyoruz"

Yunanistan Basbakani Miçotakis’in sözlerini degerlendiren Erdogan, "Biz iki komsu ülkeyiz. Miçotakis ve biz yeni bir seçim geçirdik. Seçim kazanan iki lider olarak adimlarimizi olumlu istikamette atalim istiyoruz. Kendilerinden özellikle istedigim en önemli konu basliklari bir Bati Trakya ile ilgili konular, bunlari asalim istedik. Müftülerle ilgili konu, bunlari asalim istedik. Özellikle büyükelçilerimizin bu konuda karsilikli yapacaklari görüsmelerle ön hazirliklari yapacaklar, disisleri bakanlari hazirliklari yapacaklar, daha sonra biz liderler olarak bir araya gelerek atilmasi gereken adimlari atacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA