Cinsel Saldiri Iddiasiyla Suçlanan Eski Sakarya Garnizon Komutani Hakim Karsisinda

Askerlere cinsel saldirida bulundugu iddiasiyla yargilanan Eski Sakarya Garnizon Komutani Albay Fahri Can Çaglar’in yargilanmasina baslandi. Savunmasinda, "Terör örgütleriyle mücadele ettim ve karsilarinda durdum. Bundan dolayi buradayim" diyen sanik Çaglar, "FETÖ-PKK kumpasina ugramis bulunmaktayim. Dosyada bir tane magdur var ben ve ailem" ifadelerini kullandi.

Cinsel Saldiri Iddiasiyla Suçlanan Eski Sakarya Garnizon Komutani Hakim Karsisinda
Görev yaptigi süreçte emrindeki askerlere karsi cinsel saldirida bulundugu öne sürülen Eski Garnizon Komutani Albay Fahri Can Çaglar "cinsel saldiri" iddiasiyla tutuklanmisti. Sanik Çaglar hakkinda 14 müstekiye karsi, "zincirleme sekilde kamu görevinin, vesayet veya hizmet iliskisinin sagladigi nüfuz kötüye kullanilmak suretiyle cinsel saldiri" suçundan hazirlanan iddianamede 112 yil 224 ay 210 günden, 364 yil 42 aya kadar hapsi istenmisti.

Tutuklu sanik Fahri Can Çaglar’in Sakarya 4. Agir Ceza Mahkemesinde yargilanmasina baslandi. Durusmaya tutuklu sanik Çaglar ile sanik ve müsteki avukatlari katildi.



"FETÖ-PKK kumpasina ugramis bulunmaktayim"

Durusmada söz hakki verilen tutuklu sanik Çaglar, "Terör örgütleriyle mücadele ettim ve karsilarinda durdum, bundan dolayi buradayim. Sert bir insanim. Erlere rahatsizligimdan dolayi masaj yaptirmis olmam onlari kizdirmis olabilir. Suçlamalari kabul etmiyorum. Bu grubun amaci beni emeklilige sevk etmek. 9 aydir tutukluyum, magdur olan benim. Yurt disinda olan, terörist FETÖ’cü Cevheri Güven, ben tutuklandiktan 4 gün sonra sosyal medyadan yazdi. Bu FETÖ’cüye bu bilgileri kim verdi? Önceden koordine olmadan tutuklandiktan 4 gün sonra gizlilik karari olan dosyadan bilgi nasil sizar? Tanik R.G. ve çeteleri ayni yerden destekleniyor. FETÖ-PKK kumpasina ugramis bulunmaktayim. Müstekiler ve tanik R.G, üst akil tarafindan yönlendirilmistir. Dosyada bir tane magdur var ben ve ailem. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum" dedi.



"Benim görüstüklerim, emrimde olan askerlerdir"

Tanik olarak dinlenen yüzbasi R.G., "Daha önce de buna benzer durum yasadigindan ne yapmamiz gerektigini düsündüm. Iki erin bilgi alma tutanagini olusturdum ve tutanak altina aldim. 3 tane erin revirden sevk aldigini ve savciliga gidecegini ögrendim. Ben müstekileri yönlendirmedim. Birkaç defa emniyet ve savciliktan arandim, terhis olan erlerin numaralari istendi, ben de verdim. Bildigim kadariyla erlerin yarisi benim askerim degil. Benim görüstüklerim, emrimde olan askerlerdir. Sanik ile bir husumetim yoktur ancak iftiralari sebebiyle magduriyet yasiyorum" diye konustu.



Durusma ertelendi

Söz alan sanik avukatlari da müvekkillerinin üzerine atili suçlamalari kabul etmediklerini, müstekilerin çeliskili beyanda ve iftirada bulunduklarini belirterek, sanigin tahliye ve beraatina karar verilmesini istedi. Bir müsteki vekili ise saniktan sikayetçi olduklarini belirterek, tutukluluk hasinin devamini talep etti.

Mahkeme heyeti ise eksik hususlarin giderilmesine karar vererek, durusmayi erteledi.
Kaynak: İHA