Baskan Karabacak Açiklamasi 'Milletimiz 15 Temmuz Gecesinde Yeni Bir Tarih Yazmistir'

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi (KONESOB) Baskani Muharrem Karabacak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla yayimladigi mesajinda, "Aziz Milletimiz, 7 yil önce Türkiye’de bir daha darbe yapilamayacagini tüm dünyaya ilan etmistir. O, tarihi geceyi hiçbir zaman unutmayacagiz ve utturmayacagiz” dedi.

Baskan Karabacak Açiklamasi 'Milletimiz 15 Temmuz Gecesinde Yeni Bir Tarih Yazmistir'
Darbe girisiminin yil dönümünde açiklamalarda bulunan KONESOB Baskani Muharrem Karabacak, “15 Temmuz gecesi Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan önderliginde aziz milletimiz omuz omuza hareket ederek hain isgal girisimine karsi büyük bir direnis göstererek yeni bir destan yazmis, yürekleri vatan sevgisiyle çarpan Esnaf ve Sanatkarlarimiz ise üzerine düseni bütün görevi yerine getirerek milli bir durus sergilemistir. Üzerinden geçen 7 yila ragmen yasanan hain ve alçak girisime karsi öfkemiz kat be kat artmaktadir. Aziz milletimiz, birlik ve beraberlik içinde büyük bir demokrasi zaferine imza atmis, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan önderliginde, devletimiz ve milletimizin ferasetiyle FETÖ’ye karsi kararli bir durus sergileyerek darbe girisimi bertaraf etmistir. Milletimiz o gecede, 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarinin tek bir karisina dahi göz dikenlere firsat vermemis ve yeni bir tarih yazmistir. Unutulmamalidir ki, Aziz Türk Milleti, ülkesine ve devletine cani pahasina sahip çikmaya devam edecektir” dedi.

Esnaf sanatkarlarin her zaman devlet cani pahasina sahip çiktigini belirten Baskan Karabacak, “Dün oldugu gibi bugün ve her zaman aziz milletimiz ve ahilik geleneginden ve kültüründen gelen Esnaf Sanatkarlarimiz da ülkesine ve devletine cani pahasina sahip çikacaktir. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet hep var olacak, hiçbir güç bizim birlik ve beraberligimizi bozamayacaktir. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün 7. yilinda 84 meslek odamiz, 60 bin esnaf ve sanatkarimiz adina, hain terör örgütü FETÖ’yü bir kez daha lanetliyoruz. Üzerinden geçen 7 yila ragmen, acilari kalbimizde taze olan ve hiçbir zaman unutmayacagimiz gibi, unutulmasina da müsaade etmeyecegimiz 15 Temmuz sehitlerimizi rahmetle aniyor, gazilerimize sükranlarimi sunuyorum. Milletimizin, esnaf ve sanatkarlarimizin yazmis oldugu destanin yil dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü tebrik ediyorum. O tarihi geceyi hiçbir zaman unutmamak ve unutturmamak için Mevlana Meydaninda gerçeklestirilecek olan 15 Temmuz anma gününde vatandaslarimiza Türk Bayragi dagitacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA