Bakan Tunç Açiklamasi 'Cezaevlerinde 15 Bin Civarinda FETÖ Mensubu Var'

Adalet Bakani Yilmaz Tunç, Adana’da bir otelde sehit aileleriyle bir araya geldi. FETÖ’nün hain darbe girisimi ile ilgili konusan Bakan Tunç, “Su anda cezaevlerinde 15 bin civarinda terör örgütü mensubu var” dedi.

Bakan Tunç Açiklamasi 'Cezaevlerinde 15 Bin Civarinda FETÖ Mensubu Var'
Adalet Bakani Yilmaz Tunç, kentteki bir otelde sehit aileleriyle bir araya geldi. Burada, FETÖ’nün hain darbe girisimi ile ilgili konusan Bakan Tunç, “O gece yargimiz, cumhuriyet savcilarimiz hemen olaya el koydu ve sorusturmalari baslattilar. Bu sorusturmalar neticesinde gözaltilar, tutuklamalar gerçeklesti. Hukuk içerisinde darbecilerle mücadele dönemi devam eder olaganüstü hal çerçevesi içerisinde anayasanin verdigi yetki çerçevesi içerisinde kanun hükmünde kararnamelerle kamudan ihraçlar söz konusu oldu. Bunlarla ilgili de olaganüstü hal komisyonu bunlari inceledi. Kili kirk yararak çalismalar devam etti. Fiili darbe davalarina baktigimiz zaman tamami sonuçlandi. Teblig asamasinda olanlar da su anda devam ediyor. Su anda cezaevlerinde 15 bin civarinda terör örgütü mensubu var ve cezalarini çekmeye devam ediyorlar” ifadelerini kullandi.

"Sizlerin emanetine sahip çikmaya devam edecegiz"

Türkiye’de geçmiste birçok darbe ve darbe kalkismasi oldugunu hatirlatan Bakan Tunç, “Sunu ifade etmek lazim, geçmiste de darbeler oldu, darbe kalkismalari oldu. O dönemde maalesef anlayis tüm hakim oldugu o dönemlerde darbecileri, cübbeleriyle birlikte hazir olmani bekleyen bir yargi yerine bugün 15 Temmuz’da gördük ki onlardan hesap soran bir yargimiz var. Milletimizle birlikte milletimizin o tanklarin önünde durarak gösterdigi kahramanliga destek veren bir yargimiz var. Hukuk devletimiz var. Tabii ki burada sehit ailelerimizle beraberiz, gazilerimizle birlikteyiz. Bütün sehit ailelerimize tekrar bassagligi diliyorum. Gazilerimize saglikli uzun ömürler diliyorum. Sizlerin emanetine sahip çikmaya devam edecegiz” diye konustu.

Program daha sonra basina kapali devam etti.
Kaynak: İHA