ABD'li Cenaze Sirketinden Yeni Hizmet Açiklamasi Uzaya Gönderilecek Cenazeler Günesin Etrafinda Dönecek

ABD merkezli "uzay cenazesi" sirketi Celestis, müsterilerine farkli bir deneyim vadederek içinde insan külleri ve DNA örnekleri bulunan kapsülleri 330 milyon kilometre uzaklikta bulunan, günesin çevresindeki bir yörüngeye gönderecegini açikladi. Gönderilecek kapsüller günesin çevresinde dönecek.

Öldükten sonra yakilan insanlarin küllerini uzaya gönderen ABD’li "Celestis" adli sirket, yeni hizmeti kapsaminda gözünü "derin uzaya" dikti. Simdiye kadar "uzay cenazesi" konseptiyle insan kalintilarini uzay araçlariyla dünya yörüngesine ya da Ay’a yollayan firma, "Voyager Memorial Space Flight" adli görev kapsaminda içinde insan külleri ve DNA örnekleri bulunan 196 kapsülü 330 milyon uzaklikta bulunan, günesin çevresindeki bir yörüngeye gönderecegini duyurdu. Böylece gönderilecek kapsüller günesin çevresinde dönecek.

Fiyati 12 bin 995 dolardan basliyor

Yeni görev kapsaminda kalintilari yörüngeye gönderilecek isimler arasinda "Uzay Yolu" dizisinin proje tasarimcisi Gene Roddenberry ile aktörler James Doohan ve Nichelle Nichols’un da bulundugu ögrenildi. Yeni hizmetin fiyatinin ise 12 bin 995 dolardan basladigi belirtildi. Firlatmaya taniklik etme, ABD’deki Cape Canaveral Uzay Kuvvetleri Istasyonu’ndaki anma törenine katilma ve firlatma aninda canli yayin gibi hizmetlere erisimin de söz konusu fiyata dahil oldugu kaydedildi.
Kaynak: İHA