700 Yillik Osmanli Köyü'ne Devasa Orman Parki

Bursa’nin sembollerinden 700 yillik Osmanli köyü Cumalikizik’ta Yildirim Belediyesi tarafindan 100 bin metrekare alanda sehre kazandirilan Orman Parki törenle açildi. Uludag’in eteklerindeki Orman Parki Bursalilarin nefes almasini saglayacak. Yildirim Belediyesi 5 yilda 3 milyon metrekare yesil alani Bursa’ya kazandirmayi hedefliyor.

700 Yillik Osmanli Köyü'ne Devasa Orman Parki
Yildirim Belediyesi, ilçenin adiyla özdeslesen ‘yesil’ kimligini Yildirim’a yeniden kazandirmak için belirledigi ‘5 yilda 3 milyon metrekare yesil alan’ vizyonu çerçevesinde önemli bir adim daha atti. Balaban Mesire Alani ve Büyüksehir Belediyesi destegi ile ilçeye kazandirilan Vakif Bera Kent Parki’ndan sonra Cumalikizik Orman Parki da hizmete açildi. Törene Bursa Valisi Yakup Canbolat, Osmangazi Kaymakami Ali Partal, Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Ali İçel, AK Parti Il Baskani Davut Gürkan, Il Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Orman Bölge Müdürü Esat Simsek, Ilçe Tarim ve Orman Müdür Vekili Davut Demir, davetliler ve vatandaslar katildi.

Tarih ve doga birlikteliginin en nadide örneklerinden olan Cumalikizik’ta hizmete açilan Orman Parki 81 bin metrekaresi orman konseptine göre özel mera karisimi ile yesillendirilen toplam 100 bin metrekarelik alana sahip. Cumalikizik Orman Parki’nda ayrica 50’s i kamelya olmak üzere 250 adet piknik oturma alani, 360 araçlik otopark, orman konseptine uygun oyun alani, mescit, büfe gibi birimler yer aliyor.

Tarih doga ile birlesiyor

1300’lü yillarda kurulmasiyla Bursa’nin en eski yerlesim yerlerinden biri olan Cumalikizik’a orman parki kazandirmanin mutlulugunu yasadigini belirten Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Bugün burada, tarihi Cumalikizik köyümüzde bulunmaktan büyük bir mutluluk ve heyecan duyuyoruz. Bu özel günde, hemsehrilerimize nefes alabilecekleri bir ortam saglamak ve kentimizin yesil kimligine katkida bulunmanin sevincini yasiyoruz. Göreve geldigimizde, kentimizdeki yesil alan miktarini kisi basina bir metrekare artirarak 660 bin metrekare aktif yesil alan kazandirma sözü vermistik. Yeni olusturdugumuz 29 mahalle parkiyla birlikte 200 bin metrekare, tamamen yeniledigimiz 38 parkla birlikte 120 bin metrekare, Balaban mesire alaniyla bin metrekare, büyüksehir belediyemizin ilçemize kazandirdigi Vakif Vera Kent Parkiyla 200 bin metrekare, Gökdere Millet Bahçesiyle 200 bin metrekare, devam eden 600 bin metrekarelik 75. Yil Yigitler Kent Parki, 100 bin metrekarelik Degirmenönü Kent Parki, Hünkar Korusu ve mahalle parklariyla birlikte hedefimizi 660 bin metrekareden tam iki buçuk kat artirarak 1 milyon 500 bin metrekareye tasimanin mutlulugunu hep birlikte yasiyoruz. Ayrica, imar planlari, uygulamalar ve kentsel dönüsüm çalismalariyla sadece eski binalari yenilemekle kalmiyor, kentimize yeni bulvarlar, sosyal yasam alanlari ve yesil alanlar kazandiriyoruz. Tüm projelerimizde oldugu gibi, dönüsüm projelerinde de gönüllülük esasiyla çalisiyoruz. Kenti dönüstürürken ayni zamanda gönüllerimizi insa etmeyi hiçbir zaman ihmal etmiyoruz. Bu sayede, hemsehrilerimizin günlük yasam konforunu yükseltiyor ve kentimizin gelecegini güçlü bir sekilde insa ediyoruz. Cumalikizik Orman Parki, 50 kamelya, 250 piknik masasi, 11 çesmesi, 5 adet orman konseptine uygun çocuk oyun alani, 10 minik kütüphanesi, 360 araçlik otoparki ve hemsehrilerimizin her türlü ihtiyacini karsilayacak imkanlariyla 100 bin metrekarelik bir alanda insa edildi. Parkin yapim sürecinde emegi geçen tüm çalisma arkadaslarima, müteahhit firmamizin degerli çalisanlarina ve bugün burada yanimizda olan siz degerli hemsehrilerime, kadin kooperatiflerimize ve protokol üyelerimize sükranlarimi sunuyorum” seklinde konustu.

Vali Canbolat ates yakilmamasi konusunda uyardi

Yaz mevsiminde uygulanan park ve mesire alanlarinda ates yakma yasagini hatirlatan Bursa Valisi Yakup Canbolat, “1300’lü yillarin basinda kurulan Cumalikizik Mahallemiz, Bursa için oldukça önemli bir bölgedir ve Bursa’nin baslica turizm destinasyonlarindan biridir. Bursa, Bursali vatandaslarimiz için gerçekten bir cennet kent. Dinlenmek, ferahlamak ve gürültüden uzaklasip kafalarini dinlemek isteyen her vatandasimizin gidebilecegi birçok güzel yer bulunmaktadir. Sükürler olsun ki sehrimizde, yerel yönetimler olarak vatandaslarimizin ihtiyaçlari çerçevesinde attigimiz her adim bizim için çok degerlidir. Bursa’ya baktigimizda Cenab-i Hakk’in bu sehre millet bahçeleri, parklar ve mesire yerleri gibi birçok yeri cömertçe sundugunu görüyoruz. Bugün de Yildirim Belediyemizin vizyon projelerinden biri olan Cumalikizik Orman Parki’ni vatandaslarimizin hizmetine sunuyoruz. Bu orman parki, doksan bir bin iki yüz yetmis bir metrekarelik bir alandan olusmaktadir ve en önemli özelligi orijinal ve dogal dokusunu korumasidir. Park alaninda bulunan yetmis üç bin iki yüz doksan yedi metrekarelik yesil alan da oldugu gibi birakilmis ve korunmustur. Bu park, her yastan vatandasimizin keyifle vakit geçirebilecegi özel bir yer haline gelmistir. Emegi geçen basta Yildirim Belediye Baskanimiz Oktay Bey olmak üzere tüm ekibine ve Orman Bölge Müdürlügü ekibimize, bu projede emegi geçen her kuruma tesekkürlerimi sunuyorum. Umarim Bursa, yesil güzelligine yakisir bir sekilde bu parki muhafaza eder ve hatta daha ileriye tasir. Bizler, emanet aldigimiz her sey gibi sehirlerimizi de gelecek kusaklara daha güzel bir sekilde teslim etmekle yükümlüyüz. Bu konuda yerel ve resmi kurum ve kuruluslarimizin yani sira vatandaslarimiza da büyük görevler düsmektedir. Çok basit olani yapalim lütfen. Eger belirli tarihler arasinda ates yakmak yasak deniyorsa, bes dakikalik keyif için ates yakmaktan kaçinalim. Aksi takdirde küçük bir hata büyük sorunlara yol açabilir ve telafi edilemez sonuçlarla karsilasabiliriz. Cezai yaptirimlarindan ziyade vicdani sorumluluklarimizi, insan hayatini önemsemeyi dikkate almak durumundayiz. Bu nedenle her vatandasimizdan ricam, bu mesire alanlarini korumak ve gelistirmek için katkida bulunmalaridir. Lütfen çöplerimizi burada birakmayalim, toplayalim veya çöp kutularina birakalim. Temizlik konusunda sadece belediyelerimizin degil, herkesin el birligiyle ve gönül birligiyle katki sunmasi gerekmektedir. Yildirim ilçemize ve Bursa’ya bu güzel mesire alanini kazandiran Yildirim Belediye Baskani ve emegi geçen herkese buradan tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA