Parkurda Hayallerinin Pesinden Kosuyorlar

Adana Kozan’da ücretsiz kurslar sayesinde polislikten, jandarmaya, ormancidan AFAD’a kadar bir çok meslege girmek isteyen gençler yogun bir tempoda çalisarak hayallerinin pesinden kosuyor.

Parkurda Hayallerinin Pesinden Kosuyorlar
Kozan Gençlik ve Spor Müdürlügü, Milli Egitim Müdürlügü ve Halk Egitim Merkezi is birligi ile Osmangazi Imam Hatip Lisesi Spor Salonu ve ilçe stadyumunda polislikten, ormanciliga kadar bir çok sinavda basarili olmak isteyen yaklasik 300 genç, kendileri için hazirlanan parkurlarda saniyelerle yarisarak hazirlaniyor. Hayallerindeki meslek çalisan gençler büyük bir özveri ile antrenmanlarini tamamlayarak, zaman zaman açilan alimlara hazir olmak için mücadele ediyor.

Çevre ilçelerden katilim ile birçok kisinin ücretsiz kurslar ile meslek hayallerine kostugunu belirten antrenör Erdi Ünüvar, "7 yildir antrenörlük yapiyorum. Kozan da potansiyel var ama ayni zaman da bölge görevi görüyoruz. Aladag, Feke, Imamoglu, Saimbeyli Tufanbeyli ilçelerinden de gelen ögrencilerimize hizmet veriyoruz. Onlar da böyle imkânlar yok. En önemli nokta ise ücretsiz olmasi. Diger il ve ilçelerde ücretli yapiyorlar. Aylik 500 bin TL. Kozan’da Milli Egitim, Halk Egitim ve Ilçe Spor Müdürlügü ile is birligi içerisinde ücretsiz hale getirdik ve ögrencilerimize hizmet veriyoruz. Her sinav zamani asiri müracaat aliyoruz. Yaklasik 5 farkli grubumuz da 300 ögrencimiz var" dedi.

Milli Savunma, BESYO, POMEM, PMYO, PAYEM JAMYO, AFAD, Ormancilik, Bekçilik gibi sinavlar için bin 500 kadar her yil ögrenci hazirladiklarina dikkat çeken Ünüvar, "Baki Adir, Ersan Bozkurt, Yeter Hocamiz ile çalismalara devam ediyoruz. Bayan hocamizin olmasi bizim için arti. Bir çok yerde bayan hoca yok. En iyi sekilde hizmet vermeye çalisiyoruz. Biz rekor kirarak bu kursu da basariyla bitirecegiz” diye konustu.

Çalismalara katilanlardan Mustafa Türkoglu, "Polislige hazirlaniyorum, çalisiyorum. Parkurlarda sürekli çalisiyoruz. 42 saniyede hepsini yapiyorum ama hedefim 40 saniye. Hocalarimiz bizimle çok ilgili tesekkür ederiz” seklinde konustu.

Ögrencilerden Emrah Yasar ise, “Ilk olarak 15 dakika isinma çalismalariyla basliyoruz. Parkur çalisiyoruz süreli ortalama 40 saniyede yapiyorum. Takildigimiz noktalarda birebir ilgileniyorlar. Onlarin bizimle ilgilenmesi bizi daha iyi motive ediyor desteklerinden dolayi tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA