Kütahyali 15 Temmuz Gazisi Ali Karayigit Açiklamasi 'Yüzümde Duran Sarapnel Parçasi Benim Seref Nisanim'

Kütahya’nin Tavsanli ilçesinde oturan ve 15 Temmuz gecesi Istanbul Bogaziçi Köprüsü’nde gazi olan 46 yasindaki Ali Karayigit, "Yüzümde duran sarapnel parçasi benim seref nisanim" dedi.

Kütahyali 15 Temmuz Gazisi Ali Karayigit Açiklamasi 'Yüzümde Duran Sarapnel Parçasi Benim Seref Nisanim'
Yasadiklarini IHA’ya anlatan Karayigit, o geceyi hiç unutamayacagini söyledi.

Karayigit, Kütahya’nin Tavsanli ilçesi dogumlu oldugunu, Istanbul’da özel bir hastanede güvenlik görevlisi olarak çalistigini anlatarak, "15 Temmuz gecesi çalistigimiz yere yakin oldugu için ben ve diger arkadaslar köprüye çiktik. Çok kalabalik insan kalabaligi vardi. Sunu gördüm ben; bu vatan sahipsiz degil. Köprüde askerlerin, FETÖ’cü askerlerin diyelim, insanlarin üzerlerine ates ettiklerini gördüm. Köprü üzeri çok kalabalikti ve orada insanlarin öldüklerini gördüm. Çok sayida yarali ve ölenler vardi. En son sabaha karsi bize tankla atis yaptilar. Benim arkamda top mermisi patladi. Orada top mermileri atildi ve arkamiza top mermisi düstü. Ben o sira bayilmisim. Oradan beni iki üç genç almis ambulansa oradan hastaneye götürmüsler. En son hatirladigim sabah saat 06.00 gibi tankla top atisi yaptilar. Bu patlamanin siddeti ile benim basima 2 sarapnel parçasi geldi. Bir tanesi basimdan çikartildi, digeri benim seref nisanim olarak yüzümde duruyor. Bu mücadele Türk milleti için ikinci kurtulus mücadelesidir. O yüzden bu geceyi unutmamak ve unutturmamak gerekiyor. Tüm gazilerimize saglik sihat diliyorum, sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanlari cennet olsun" diye konustu.

Evli ve Reyhan ile Yigit adinda iki çocugu olan Ali Karayigit, 15 Temmuz olayindan 2 ay sonra dünyaya gelen çocuguna Yigit adini verdi.
Kaynak: İHA