Istanbul'da FETÖ Operasyonu Açiklamasi 9 Gözalti

Istanbul’da Fetullahçi Terör Örgütüne (FETÖ/PDY) yönelik düzenlenen operasyonda, haklarinda yakalama karari bulunan aralarinda eski askeri ögrenci, avukat ve örgüte yakin okullarda ögretmen olarak çalisanlarin da bulundugu 14 süphelinin 9’u yakalandi.

Fetullah Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapilanmasina (FETÖ/PDY) iliskin operasyonlar tüm hiziyla sürüyor. Sorusturma savcisi tarafindan haklarinda yakalama karari bulunan aralarinda eski askeri ögrenci, avukat ve örgüte yakin okullarda ögretmen olarak çalisanlarin ve diger meslek gruplarinin da yer aldigi toplam 14 örgüt üyesinin yakalanmasi için yeni bir çalisma baslatildi. Savcilik kararinin ardindan harekete geçen Istanbul Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü görevlileri, bu sabah çok sayida eve baskin düzenledi.

Örgütsel faaliyetlerin tespit edilmesine yönelik yapilan operasyonda, terör örgütü içerisinde eylem ve faaliyet yürüttükleri, örgüt üyeleri ile irtibatlari ve iltisakli olduklarina dair tespitler bulunan 14 FETÖ süphelisinden 9’u yakalandi. Gözaltina alinan FETÖ üyeleri sorgulanmak üzere TEM Subeye götürülürken, 3 süphelinin yurt disina firar ettigi aktarildi. Evlerde yapilan aramalarda çok sayida örgütsel doküman ve dijital malzemeye de el konuldugu ögrenildi.

Yakalanan FETÖ üyeleri hakkinda yürütülen tahkikat islemleri devam ederken, firari durumda olan örgüt mensuplarinin yakalanmasi için çalismalarin devam ettigi belirtildi.
Kaynak: İHA