Erzincan'da Kanguru Faresine Benzeyen Arap Tavsani Görüntülendi

Erzincan’in Çaglayan beldesinde Dünya Doga ve Dogal Kaynaklari Koruma Birligi’nin (IUCN) ’kirmizi’ listesinde bulunan kanguru faresine benzerligi nedeniyle karistirilan Arap tavsani, gece saatlerinde yöre halki tarafindan görüntülendi.

Erzincan'da Kanguru Faresine Benzeyen Arap Tavsani Görüntülendi
Çaglayan beldesinde küçükbas hayvancilikla ugrasan Necdet Anlar, gece saatlerinde yaylaya hayvanlarinin yanina araciyla giderken yolda gördügü canli dikkatini çekti. Ilk basta korkarak gördügü hayvana yaklasan Anlar ve yanindaki arkadasi, tehlikeli olmadigini görünce daha yakindan cep telefonlariyla fotografini çektiler.

Anlar, çok sevimli bulduklari ve kuyruk kismindaki ilginç yapisi nedeniyle dokunarak sevdikleri hayvanla daha önce hiç karsilasmadiklarini ifade ederek, “Bu canlinin kulaklari tavsana benziyor, hareket sekli ise kanguruyu andiriyor” dedi.

Su içmeyerek dogada kalabilen ender hayvanlardan kanguru faresi, dünyanin en ilginç 19 hayvanindan biri olarak kabul ediliyor. Arap tavsani ise Orta Anadolu Bölgesi ve Bati Anadolu Bölgesi ovalari ile Dogu Anadolu’nun yayla ve steplerinde görülüyor.
Kaynak: İHA