Sele Teslim Olan Köydeki Tavuk Çiftliginde 8 Bin 400 Tavuk Telef Oldu

Zonguldak’in Devrek ilçesine bagli Bakircilar köyünde yasanan selde tavuk çiftligindeki yaklasik 8 bin 400 tavuk telef oldu.

Sele Teslim Olan Köydeki Tavuk Çiftliginde 8 Bin 400 Tavuk Telef Oldu
Bakircilar köyünde etkili olan siddetli saganagin ardindan yasanan selde arazilerin yani sira bazi ahir ve çiftlikler su altinda kaldi. Dere yataginin yön degistirmesiyle bir tavuk çiftligini sel sulari basarken, çalisanlar canlarini zor kurtardi. Çiftlikte yaklasik 8 bin 400 tavuk telef oldu.

Yaklasik 500 bin liralik zararlari oldugunu belirten çiftligin sahibi Recai Güney, "Ilk basta dere tam tasmamisti daha sonra bir anda 1 buçuk metre kadar yükseldi. Kümeslerimize geldi, onlari kurtarmaya çalisirken su bir anda tüm alani basti. Bu sefer kendi canimizi kurtarmanin derdine düstük. O yüzden sahayi terk ettik" ifadelerini kullandi.

Isletme sahibi Recai Güney, “Devlet tüm imkanlarini kullaniyor. Evde 3 çocugum var biri 2 yasinda yüzde yüz engelli. Onlari kurtarmanin derdine düstüm. Devlet hep yanimizda oldu. Kaymakamliktan zarar için tespit etmeye geldiler, insallah en kisa sürede toparlariz” dedi.

Kaynak: İHA