Mahmut Öztas Açiklamasi 'OSB'miz Genisleyen Hali Ile Sehrimize Ve Ülkemize Büyük Katma Deger Saglayacak'

Kütahya 30 Agustos Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Baskan Vekili Mahmut Öztas, "OSB’miz genisleyen hali ile sehrimize ve ülkemize büyük katma deger saglayacak" dedi.

Mahmut Öztas Açiklamasi 'OSB'miz Genisleyen Hali Ile Sehrimize Ve Ülkemize Büyük Katma Deger Saglayacak'
OSB’nin genel kurulunda konusan Öztas, "Yaklasik 4 yil önce göreve ilk geldigimiz dönemden günümüze OSB’miz de çalisan personel sayimiz ve profesyonellerimizde 3.5 kat artis sagladik. Insallah yeni dönemde daha iyi hizmet verebilmek adina çalisan sayilarimizda artis saglayacagiz. Özellikle altini çizerek ifade etmek istedigim bir husus var. 30 Agustos Organize Sanayi Bölgesi lokasyon olarak, Eskisehir yoluna cepheli, solumuzda Küçük Sanayi Sitesi, hemen onun üstünde TOKI’ye, en üst noktada da istikbalde açilacak çevre yoluna cepheli çok degerli bir yerdedir. Bu en büyük degeri olusturan da sektöründe her gün farkli basarilara imza atan kiymetli yatirimcilarimizdir. Tüm yatirimcilarimizla birlikte OSB’mizi ulusal ve uluslararasi katma deger üreten bir OSB haline getirmek için çalisiyoruz. Sizlerin her birinize destekleriniz için tesekkür ediyorum. Katkilariniz ile çok daha güzel isleri hep birlikte basaracagimiza olan inancim tamdir. Sizlerin de yakinen takip ettigi üzere, çalismalari büyük bir özveri ve fedakarlikla sürdürülen OSB genisleme süreci var. Bu süreçte her birinize ihtiyacimiz var, OSB’miz genisleyen hali ile sehrimize ve ülkemize büyük katma deger saglayacaktir. Sürecin öncelikle resmi prosedürleri tamamlanacak bu konuda, sag olsunlar gerek mülki amirlerimiz gerekse Ankara’daki vekillerimiz ihtiyaç duyulan asamalarda desteklerini esirgemiyorlar. 2 milyon 200 metrekare civarinda bir kamulastirma yapilacak. Kolay olmadiginin farkindayiz ama sizlerin de destegi ile biz bu süreci olabilecek en kisa sürede basari ile tamamlayacak tecrübe ve bilgiye sahibiz. Sürecin uygulamaya geçmesinde devletimiz yanimizda olacaktir, özel idaremizden ihtiyaç duyacagimiz destek geçmiste oldugu gibi yine olacaktir. Içerisinde tren yolu geçen çok kiymetli bir organize sanayimiz var, bu ayricaligi insallah çok daha efektif bir sekilde hissedecegimiz günler yakindir" diye konustu.



"Gövdemizi tasin altina koyarak çalismaya devam edecegiz"

Ihracat hedefini en üstte tutan bir OSB olduklarini belirten Öztas, "OSB olarak sorunumuz yok mu? Illaki var, olacaktir da. Daha önce de ifade ettigim üzere bizler sizlerin destekleri ile bu sorunlari da asacak güç ve enerjideyiz. Bize gelen en fazla soru, Hamburger Kagit Fabrikasinin ne zaman faaliyete geçecegi. Kiymetli yatirimcilarimiz, durum net olarak ortada ve göz önündedir. O yüzden çok fazla bir sey söylemek istemiyorum. Özet olarak ilgili yatirimci ile ilgili konu OSB’mizin ilgili kurullari ve kanunlar çerçevesinde müdürlügümüzce takip edilmektedir. Ülkemizin degerli yatirimcilari genel kurulumuza tesrifleriniz ve destekleriniz için her birinize ayri ayri tesekkür eder. Aldigimiz sorumlulugun farkinda olarak gövdemizi tasin altina koyarak çalismaya devam edecegiz. Kütahya’miza ek istihdam, katma degeri yüksek üretim ve ihracat hedeflerini yükselten bir OSB için bize düsen daha çok çalismak, bir ve beraber olmaktir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA