Nilüferler Süleymanli Yayla Gölünün Güzelligine Güzellik Katti
DENIZLI –Denizli Buldan’in 1150 rakimli Süleymanli Yayla Gölünde açan nilüfer çiçekleri, gölün güzelliklerine güzellik katiyor.

Kesin Korunacak Hassas Alan ilan edilen Süleymanli Yayla Gölü, nilüferlerin çiçek açmasiyla farkli bir güzellige kavustu. Barindirdigi 182 çesit kus türünden dolayi ’Kus Cenneti’ olarak bilinen ve yabani tavsan, oklu kirpi, yesilbas ördek, sakar meke gibi hayvanlarin yani sira ikisi endemik olmak üzere 95 çesit bitkisi olan Süleymanli Yayla Gölü’nde çiçek açan nilüferler muhtesem bir manzarayi ortaya çikti. Yagislarin ardindan gözle görünür doluluga ulasan göldeki manzara, basta dogaseverler ve fotografçilar olmak üzere ziyaretçilerin ilgisini çekti.
Her yil nilüferleri görmeye geliyor
Her yil bu dönemlerde Sarigöl’den Buldan Yayla Gölüne gelerek nilüferlerin ve manzaranin muhtesemligini görmeye geldigini dile getiren Ferhat Ertan, “Burada doganin enfes görüntülerini seyrediyoruz. Nilüferleri ve manzarayi cep telefonlarimizla resimlerini çekiyoruz. Buraya sik sik geliyoruz. Herkesin buraya gelip ailesiyle bu manzaralari görmesini isterim. Eksiklikleri olmasina ragmen burasi adeta bir cennet. Umarim en kisa zamanda tamamlanir. Herkesin temiz hava alip bol oksijeni alarak evlerine dönmelerini tavsiye ederim” dedi.
