Van Büyüksehir Belediyesinden Arazi Yolu Çalismasi

Van Büyüksehir Belediyesi, kirsalda baslattigi tarimsal arazi yolu ve mahalle yollarindaki çalismalarini sürdürüyor.

Van Büyüksehir Belediyesinden Arazi Yolu Çalismasi
Van Büyüksehir Belediyesi, sezon basindan itibaren 13 ilçedeki kirsal mahalle ve arazi yollarindan hummali bir çalisma yürütüyor. Özellikle çiftçilerin tarimsal arazilerine ulasmalari için yogun bir çalisma yürüten ekipler, kirsal mahalle yollarini da daha konforlu ve güvenli hale getirmek için araliksiz bir sekilde çalisiyor. Mahalle yollarinda stabilize, iyilestirme, altyapi, menfez çalismasi yapan ekipler, arazi yollarinda ise ham yol, genisletme, reglaj gibi çalismalar yürütüyor.

Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanliginca, belediyenin idari isgücüyle yürütülen çalismalar bünyesinde Gürpinar ilçesi Akdogu, Ongün ve Örmeli mahallelerinde arazi yolu yapilirken, Hosap, Yedisalkim Alniak, Çatakdibi, Tutmaç ve Tepegören mahallelerinde ise yol onarim çalismalari yürütülüyor. Ekipler, Özalp ilçesi Asagi Akçagöller, Kalecik, Haci Kislak mahalleleri, Saray ilçesi Islamköy mezrasi, Gevas ilçesi Sahil yolu dolgu çalismasi, Derebey, Selimiye, Dilimli mahalleleri, Ercis ilçesi Çubuklu, Pay, Çelebibagi ve Kozluca mahalleleri, Muradiye ilçesi Topuzarpa Mahallesi, Bahçesaray Kasikçilar, Altindere ve Yaslikavak mahalleleri, Baskale ilçesi Gelenler, Kirbali, Yavrucak ve Albayrak mahalleleri, Çaldiran ilçesi Beydogan ve Asagi Gülderen mahalleleri, Tusba ilçesi Mollakasim ve Ayanis mahalleleri basta olmak üzere 10’larca noktadaki arazi ve mahalle yollarinda çalismalarina devam ediyor.

Ayrica Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi ekipleri; Sahil Yolu, Edremit Elmalik Yolu, Edremit TOKI Yolu gibi kentin merkez ilçelerindeki çalismalarini da sürdürüyor.
Kaynak: İHA