Italya'dan Türk Bayrakli Gemiye Operasyon

Italya, Yalova’dan Fransa’nin Sete Limani’na seyreden Türk bayrakli Galata Seaways adli gemiye 15 kaçak bulundugunun tespit edilmesinin ardindan operasyon düzenledi.



Yalova’dan Fransa’nin Sete Limani’na seyreden Türk bayrakli Galata Seaways adli gemiye Italya’nin Napoli kentinde özel kuvvetler birimi tarafindan operasyon düzenlendi.

Italya Savunma Bakani Guido Crosetto, Yalova’dan ayrildiktan sonra içinde 15 kaçak sahsin tespit edildigi ve 22 kisinin bulundugu gemide kontrolün ele geçirildigini ve operasyonun devam ettigini duyurdu. Italyan Bakan Crosetto, "Gemi büyük degil ama Brindisi’de konuslanmis San Marco taburuna ait özel kuvvetlerimiz kurtarma operasyonunu sürdürüyor” dedi.

Napoli Körfezi’nin kuzeyinde yer alan Ischia Adasi’nin yakinlarinda baslatilan operasyonda özel kuvvetlerin iki donanma helikopteri ile gemiye çikartma yaptigi belirtildi.

Italya’ya yönlendirilmisti

Denizcilik Genel Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada, Yalova’dan Fransa’nin Sete Limani’na seyretmekte olan Türk bayrakli Galata Seaways isimli gemide elinde kesici aletler bulunan ’15 kaçagin’ tespit edildigini açiklamis ve gemi personelinin kendilerini kilitleyerek korumaya aldigi duyurulmustu. Açiklamada, “Gemi kaptani ve sirket yetkilileri ile yapilan degerlendirme neticesinde AAKKM tarafindan MRSC Ajaccio (Fransa) ve MRCC Roma (Italya) ile irtibata geçilmis olup, gemi sirketi yetkililerinin talebi ve MRCC Roma’nin onayi dogrultusunda Italya’nin Napoli Limani’na dogru geminin seyrine karar verilmistir” ifadeleri kullanilmisti.
Kaynak: İHA