Derin Dondurucuda Cesedi Bulunan Bebegin Ölümüyle Iligili Kan Donduran Ifadeler

Gaziantep’te darp edilerek öldürüldügü tespit edilen ve cesedi derin dondurucuda bulunan 3 yasindaki Lina Nazli Erbay’in katil zanlilari ilk defa SEGBIS ile hakim karsisina çikti. Saniklarin tutukluluk halinin devamina karar veren mahkeme, durusmayi 19 Eylül’e erteledi.

Derin Dondurucuda Cesedi Bulunan Bebegin Ölümüyle Iligili Kan Donduran Ifadeler
Bir televizyon programina Gaziantep’ten katilan M.I., kayip 2 çocugu için yardim istedi. Ailenin verdigi bilgiler üzerine harekete geçen Gaziantep polisi bir is yerinde yaptigi aramada kaybolan 3 yasindaki Lina Nazli Erbay’in cesedini derin dondurucuda buldu.

Olaya iliskin iliskin 2 tutuklu sanigin yargilandigi davada ilk durusma bugün Gaziantep 1. Agir Ceza Mahkemesindeki görüldü.

Durusmaya tutuklu saniklar Mehmet Aksu ve Muhabbet Toz, SEGBIS ile katildi.

Durusma salonunda anne Melisa Erbay, baba Abdurrahman Erbay, Gaziantep Barosu avukatlari, Gaziantep Barosu Insan Haklari Merkezi ve Türkiye Barolar Birligi avukatlari, Gaziantep Barosu Kadin Haklari Komisyonu, UCIM, ÇODEM avukatlari ve diger yakinlari yer aldi.

Ara kararini açiklayan mahkeme heyeti, saniklarin tutukluluk halinin devamina karar vererek durusmayi 19 Eylül’e erteledi.

“Melisa çocugu sert bir sekilde sarsti, kafasini çarpti, daha sonra çocuk bayildi”

Lina Nazli hasta oldugu için yemek yemekte zorlandigini ve anne Melisa Erbay’in bebege yemek yedirirken siddet uyguladigini ifade eden sanik Muhabbet Toz, “Üstüme atilan suçlamayi kabul etmiyorum. Ben öldürmedim. Çocuk hastaydi. Melisa beni aradi esiyle tartistigini benimle konusmak ve kalmak istedigini söyledi.

Iki çocuguyla birlikte benim evime geldi sonra aksamlari fuhus yapmaya basladi, daha sonra fuhus yaptigini anladim, oturdugum ev is yerime uzak oldugu için is yerimi degistirdim. Melisa ve çocuklari benim önceki evimde kaldi. 2022 yili ortalarina dogru Melisa beni aradi çocugunun düstügünü söyledi, hastaneye gittik, iç kanama oldugunu söyledi doktorlar. Çocuk hastaydi ama annesinin imzasiyla çikardik evlerine gittik beraber kaldik. Melisa sürekli gidip gelmeleri devam ediyordu, aksamlari arkadaslariyla bulusma bahanesiyle çikiyordu. Lina Nazli hasta oldugu için yemek yemekte zorlaniyordu, Lina Nazli’ya yemek yedirirken çocuga siddet uyguluyordu. Doktorlar çocugun sarsilmamasi gerektigini söyledi buna ragmen sarsiyordu, ben de evde oldugum için bunlara sahit oldum. Psikolojik sikintilari vardi, gittikçe kötü hale geldi" dedi.



"Çocugu üçümüz birlikte götürdük ve buzdolabina koyduk"

Sanik Muhabbet Toz, "Yine evde oldugum bir gün Melisa çocugu sert bir sekilde sarsti ve çocuk yere düstü. Kafasini çarpti, daha sonra çocuk bayildi. O sirada Mehmet Aksu’yu aradik. Mehmet Aksu geldi, korktugumuz için çocugu hastaneye götürmedik. Mehmet Aksu çocuga kalp masaji yapmaya basladi.

Mehmet Aksu bu böyle olmaz çocugu bir yere saklamamiz gerektigini söyledi.

Melisa bize bu asamada herhangi bir sey yapmayin demedi. Yarim saat evde bu sekilde oturduk. Ben o an soka girmistim hastaneye gitmemiz gerektigini söyledim ama kabul etmediler, daha sonra Mehmet Aksu bebegi buzdolabina koymamiz gerektigini söyledi.

Mehmet ve bana ait olan is yeri ancak Mehmet’in adina icra oldugu için benim adima kayitli. Is yerinin arka mutfak kismina Mehmet Aksu buzdolabi aldi ve oraya koyduk çocugu üçümüz birlikte götürdük ve çocugu buzdolabina koyduktan sonra anahtari bir süre Mehmet’in arabasinda kaldi daha sonra Mehmet’in is yerinde kaldi. Bu süreçten sonra melisa bizden uzaklasti. Mehmet ile iliskileri oldugunu ögrendim Melisa’nin Mehmet’e karsi bir ilgisi vardi. Evlerimiz ayriydi ancak yine de Melisa ile görüsüyorduk. Aramiz bozulduktan sonra melisa Müge Anli ya çikip çocuklarinin kayip oldugunu söyledi.

Melisa’nin konusma kabiliyeti çok iyi olmadigi için pazar günü Müge Anli’ya çiktiktan sonra avukatiyla konusup çocugun yerini polislere söyledi.

Melisa zaten çocuklariyla ilgilenen biri degildi. Melisa 9 ay boyunca gelip çocuklarina bir sey olmamasina ragmen aramiz kötü olduktan sonra çocuklarini göstermediklerimizi söyledi.

Melisa’yi hiç bir sekilde fuhsa tesvik etmedik parada istemedik bizim zaten is yerimiz var zaten kendisi zaten bu benim hayatim seviyorum demisti. Annesi babasi arkasina düsmesin diye karakola gidip iyi olduguna dair dilekçe verdi. Ben olay aninda Melisa’nin çocugu sarsip yere düsürdügünü gördüm. Mehmet çocugu severken biraz sert severdi o yüzden isirik izleri çikmis olabilir. Ben isirma ya da çocugun vücudunda sigara söndürme gibi bir eylemim olmadi suçlamalari kabul etmiyorum” dedi.

Anne Melisa Erbay’in ev kiralamak istedigini ve ev sahibi Melisa’yi tanimadigi için kira sözlesmesini Mehmet Aksu’nun kendi adina yaptigini söyleyen sanik Muhabbet Toz, “Daha önce ilk ifademde belirttigim gibi Melisa bana çocuklarinin esinden olmadigini baska bir erkekle birlikteliginden oldugunu söylemisti. Melisa Ak kentte bir ev kiralamak istedi ama ev sahibi Melisa’yi tanimadigi için kira sözlesmesini Mehmet Aksu kendi adina yapmisti. Ancak bu olay Melisa benim evime geldikten bir kaç ay sonra olmustur. Panikledigim için o sekilde ifade verdim simdiki verdigim ifadeler dogrudur. Çünkü kendimde olmadigim için olayi sokunda oldugum için olayi o sekilde anlattim. Melisa Lina Nazli’yi ve Ceyda Naime’yi darp ettigini ve Lina Nazli’yi isirdigi beyanlarim dogrudur. Ifademde bahsettigim çocugu yere düsürdügüm kisim ilk olayla ilgilidir. Çocugu 25 Aralik Devlet Hastanesine götürdügümüz zaman çocuk çizgi film izlerken kanepeden kendisi düsmüstü. Çocugu dolaba koyalim hiç bir sekilde kokmaz gözümüzün önünde olsun ben çocugu yakalim ifademde söylemedim” ifadelerini kullandi.

“Gamze’yle yani Muhabbet ile aramizda yasak ask vardi”

Olayin oldugu gün disarida çalistigini ve telefonunun çaldigini ardindan Gamze’nin arayip çocugun düstügünü ve çok kötü oldugunu can çelistigini söyleyip ve hemen eve gittigini söyleyen sanik Mehmet Aksu, “Bugün Lina Nazli için adalet istiyoruz. Ben Melisa’yi tanimiyorum kendisi Gamze yani Muhabbet Toz ile çocukluk arkadasi. Çocuklarini Muhabbet’in evine birakmaya gelmisti, esinin adini Can olarak biliyordum, isminin Abdurrahman oldugunu bilmiyordum. Ayni gün sevgilisiyle bulusmaya gitti. O gün Gamze’ye bu nasil biri oldugunu sordum nasil olurda çocuklarini birakip sevgilisine gittigini sordum. Ben kendisine sordugum da bu benim hayatim kimse karisamaz dedi.

Ondan sonra uzun bir süre Melisa ile görüsmedik. Birgin muhabbet beni aradi Melisa’nin kötü oldugunu esinin evi terk ettigini ve Melisa bundan bir hafta önce çocuklariyla Gamze’nin evine birlikte kalmaya geldiler. Beni aradilar yardim istediler hatta ben götürdüm erzakta almistim. Evliyim ve 3 tane çocugum var Gamzeyle yani Muhabbet ile aramizda yasak ask vardi. Melisa kalbi çok genis bir insan arada sirada Melisa birçok kisiyle muhabbeti vardir. Sosyal medya ve telefonla konusmalarini duydum sahit oldum. Melisa’nin eski sevgilisi kapinin önünde oldugunu evi basmaya geldigini söylemisti. 25 Aralik Devlet Hastanesine gittigimiz gün olaya tesadüfen gittim Gamzenin evine gittim arabaya kötü oldugunu gördüm ve arabamla hastaneye götürdüm. Çocugun düsme anini görmedim. Hastanede polis memurlari ifademi aldilar olaydan, 1-2 saat sonra Melisa ve Gamze geldi polisler ifadelerini aldilar. Ifadesi alindi doktorlar çocugu özel bir hastaneye sevk etti. Ambulans ile özel hastaneye sevk edildigi sira da bende ambulansi takip ettim. Hastanede kendi istegi ile çocugu hastaneden çikardi. Çocugu baska hastaneye götürelim dedim çocugu hastaneye götürdügümüz de bir kaç gün tedavi altinda kaldi çocugun beyninde bosluk oldugu söylendi. Doktorlar test yapacaklarini söyledi ama anne kabul etmedi. Olayin oldugu gün ben disarida çalisiyordum telefonum çaldi Gamze beni aradi çocugunun düstügünü ve çok kötü oldugunu can çelistigini söyledi ve bende hemen eve gittim. Eve gittim Gamze sok geçirmisti eve gittigimde Melisa orada degildi. Lina Nazli TV odasinda hareketsiz bir sekilde yatiyordu suni teneffüs ve kalp masaji yapmaya basladim. Gamze’ye ambulans ve polisi aramasi için bagirdim” dedi.

Sanik Aksu, “Ne yapacagimizi o an bilemedik Gamze gel çocugu yakalim ancak bu sekilde kurtulabiliriz dedi.

Ben de bunu yapamayacagimi söyledim. Ben vicdani olarak yapamazdim benim de 3 tane çocugum var. Polisten korktugumuz için polisi aramadik. Gömelim ya da buzdolabina koyalim dedim. Çocugu eve birakip buzluk almaya gittik, Gamze arabada bekledi ben yanlis hatirlamiyorsam bir gün sonra ortak oldugumuz is yerine kurdular. Ben ve Gamze çocugu alip dolaba koyduk yanimizda baska kimse yoktu. Ayrica yanimiza kilit alip dolayi kilitledik ve dolabin anahtari Gamze yanimdaydi. Teslim olmadan 2 ay önce vicdanim kabul etmedigini teslim olmasi gerektigini ve karakolun önüne götürerek teslim olmamiz gerektigini söyledim ama o ölsem de aglayarak teslim olmam dedim. Aglayarak geri döndük. Ben teslim oldugum Pazartesi günü de olayi su an oldugu gibi anlattim. Benim Lina’nin ölümüne herhangi bir dahilim yoktur. Aksine kurtarmaya çalistim ancak gittigimde vefat etmisti. Ben çocugu hiçbir sekilde isirmadim ben hiçbir sekilde siddetkar bir sekilde bir eylemim olmadi. Hiçbir sekilde sigara söndürmedim, benim de çocugum var o sekilde bir eylemim olmadi. Kesinlikle kendisini fuhsa tesvik etmedim. Ama kendisi benden hoslandigini baska ile gitmemiz söylüyordu ama ben kabul etmedim. Hakkimdaki suçlamalar dogru degildir üstüme atilan suçlamalari kabul etmiyorum tahliye ve beraatimi talep ediyorum” diye konustu.



“Çocuklari göster dedim her zaman uyuyor diyordu”

Baba Abdurrahman Erbay, “Melisa ile 2018 yilinda evlendik 2019 ve 2021 yillarinda iki çocugumuz oldu sonra anlasamadik aramiz bozuldu. Bir dönem ben evden ayrildim daha sonra birlestik Melisa kabul etmedi ben evi terk ettim. Daha sonra zaman zaman görüsüyorduk kendisi birlesmeyi kabul etmedi. Tamamen görüsmeyi biraktik. Melisa’nin gamzeyle gittigini söyledi.

Kendisini aradim çocuklari bana ver baska ne yaparsan yap dedim. Olayin sabahinda benim hakkimda sikayetçi oldular. Bu süre sonra gamzenin numarasina ulastim aradim Melisa nerde dedim. Urfa’da Balikligöl’de baska bir adamla çocuklariyla hayat yasiyor dedi.

Ben irtibat kuruyorum sen ugrasma dedi.

Aramaya ve ulasmaya çalissam da sonuç bulamadim. Resmen biz bosandiktan 3 hafta sonra Melisa sosyal medyadan yazdi 1 hafta boyunca kendisi oldugunu gizledi ve ben kendisine görüntülü ara dedim. Çocuklari göster dedim her zaman uyuyor diyordu. Yayina çikmadan bir hafta önce bana fuhus yapildigini söyledi.

Kendisiyle konustugumuzda Muhabbet Toz ve Mehmet Aksu kendisine fuhus yaptirdiklarini söyledi.

Kendisini aldim karakolda ifade için karakola götürdüm ardindan siginma evine ve yayina çiktik. Ve çocugun ölüm haberini aldik. Ceyda’yi geri aldik ve su an çocuk annemde kaliyor saniklardan da sikayetçiyim. Ben bir keresinde Melisa’yi taksi ile Gamze’nin evine birakmistim, o zaman da Melisa hamileydi, Muhabbet Toz’un annesi de evdeydi. Mehmet Aksu evde degildi” seklinde konustu.



“Ses tonumuz benzedigi için müsterilerle o konusuyordu”

Tehdit edilen ve zorla fuhsa zorlanan anne Melisa Erbay, “Çocuklarla bir süre onda kaldim bir ay sonra eve dönmek istedim ancak Mehmet Aksu bana bagirarak gidemezsin dedi.

Bana fuhus teklif etti kabul etmeyince taciz etmeye kalkti. Çocuklar yemek yedikleri için çocuklarin kiyafetlerini degismeye gittigimde odaya kapinin aniden kapandigini duydum ve taciz etmeye kalkti. Sonrasinda Gamze beni aradi ve bu isi yapacaksin dedi.

Yoksa çocuklarini göremezsin dedi.

Zaten Gamze’yle ses tonumuz benzedigi için müsterilerle o konusuyordu. Mehmet’in bir adami kapinin önünde adam diktim. Ardindan eve polis baskin oldu polis memurlarina da zorla tutuldugumu söylemistim” dedi.



“Bana cinsel gücü artiran hap veriyorlardi”

Her iki çocugun vücudunda morluklar oldugunu ve her sordugunda soguktan dolayi oldugunu söylediklerini belirten Melisa Erbay, “Benim yanimda da sevecen davraniyorlardi. Lina ilk düstügü zaman da beni baska bir evde çalistiriyordur. Ben disaridaydim Gamze eve geldigimde yanima geldi çocuk koltuktan düstü bogazina cips kaçti Mehmet de onu hastaneye götürdü. Birlikte hastaneye gittik, gidince çocuga ne oldu diye bagirip çagirdim. Naime nerde diye sordugumda ablasinda kaliyor getiremedik dediler. Polisler anneye verelim mi dedigi zaman Mehmet beni tehdit etti. Ben çocugu hastaneden çikaralim demedim. Beni tehdit ettikleri için çocugumu çikarmak zorunda kaldim. Ben bashekim ile konusmak istedim çocugun bir seyi yok ben buraya para döktüm ve sen de çalisarak bu parayi ödeyeceksin. Gamze’nin onkolojideki evine gittik ve Mehmet oraya geldi tehdit ederek çalisarak parayi ödemem gerektigini söyledi.

Bu süreçte çalismaya devam ettim 1 ay geçiyordu öyle çocuklari gösteriyorlardi. Her iki çocugun vücudunda morluklar vardi, her sordugumda soguktan dolayi oldugunu söylediler ve benim yanimda da sevecen davraniyorlardi. Ben çocuklari istedigimde çocuklarin sagligini istiyorsan çalisacaksin diyorlardi. Bana cinsel gücü artiran hap veriyorlardi. Mehmet evleri tutuyordu Gamze de müsterilerle konusuyordu. Çocuklari görmek istiyorum dedigimde de çocuklari bana göstermemeye basladilar. Gamze’ye çogu kez yalvardim ve para verdim çocuklari göstermediler. Daha sonra sosyal medya hesabimdan esime yazdim hem karakolda sikayetçi olduk hem de Müge Anli programina konuk olduk. Ben Gamze’nin evine gittikten 2 ay sonra telefonum bozuldu gerekçesiyle telefonumu aldilar. Gamze dusa girdigi zaman da telefonuyla esimle iletisime geçtik. Ben kizim Lina vefat ettiginde olay yerinde degildim. Programa çikmadan önce kizimin vefatindan haberim yoktu duyduktan sonra soka girdim. Polise beni zorla tutuldugumu söyledim ve beni kaale almadilar. Kaç defa kaçmak istedim beni Mehmet yakaladi. Çocuklarin bulunmasindan iki ay önce sordugumda çocuklari yurda verdiklerinin söylediler. Su an esimle ayriyim kizim babasinda kaliyor. Her iki saniktan da sikayetçiyim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA