Darica Belediyesi 5 Ayda 27 Bin Ton Çöp Topladi

Darica Belediyesi, sifir atik uygulamalari çerçevesinde 5 ayda bin 450 ton ambalaj atik, 153 ton cam atigi, 5 bin 130 ton bitkisel atik yag, bin 480 kilo pil ve elektronik atik, 868 ton evsel atik, 27 bin ton çöp topladi.

Darica Belediyesi 5 Ayda 27 Bin Ton Çöp Topladi
Gelecek nesillere yasanabilir bir çevre birakmak ve bu konuda toplum genelinde farkindalik olusturmak adina titizlikle çalismalarini sürdüren Darica Belediyesi, sifir atik çalismalari çerçevesinde ilçe genelinde örnek uygulamalari hayata geçiriyor. Dogayi ve yesili korumak adina çalisan Darica Belediyesi Sifir Atik Müdürlügü ekipleri, bu yilin ilk 5 ayinda bin 450 ton ambalaj atik, 153 ton cam atigi, 5 bin 130 ton bitkisel atik yag, bin 480 kilo pil ve elektronik atik topladi. Ayrica 868 ton evsel atik, 5 bin 200 ton moloz atigi toplayarak geri dönüsüme kazandirildi.

Kendi bünyesinde satin aldigi çöp toplama araçlariyla da verimli çalismalar yapan Darica Belediyesi, 5 ayda ilçe genelinde 27 bin ton çöp toplayarak IZAYDAS tesislerine sevkini sagladi. Sifir atik konusunda herkesi duyarli olmaya davet eden Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, “Darica Belediyesi olarak yaptigimiz tüm proje ve çalismalarda çevreyi ve dogayi korumaya özen gösteriyoruz. Dogamizi korumak hepimizin görevi. Çevre konusunda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve sifir atik çalismalari hususunda dünyaya örnek olan Emine Erdogan hanimefendi önderliginde yürütülen projeleri hassasiyetle uygulamaya çalisiyoruz. Gelecek nesillere daha yasanabilir bir dünya birakmak için Darica Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapmaya ve canla basla çalismaya devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA