3. Iyilik Senligi'nde Kadinlar Doga Dostu Ürünlerini Sergiliyor

Izmit Çarsisi’nda yer alan ve doga dostu ürün yapan girisimci kadinlar, 3. Iyilik Senliginde tüketicilerle bulustu. Kadinlar el emegi ürünlerini tezgahlarda sergiledi.

3. Iyilik Senligi'nde Kadinlar Doga Dostu Ürünlerini Sergiliyor
Izmit Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü’nün Good4Trust is birligiyle yürüttügü Izmit Çarsisi, üreticilerle tüketicileri bulusturmaya devam ediyor. Bu çerçevede üreticiler, 3. Iyilik Senligi’nde Cumhuriyet Parki’nda Izmitlilerle yeniden bulustu. 3. Iyilik Senligi’nin açilisinda konusan Izmit Belediye Baskani Fatma Kaplan Hürriyet, "Iyilik Senligi ile hem insanlari kaynastirmak hem de üreticilerimizin marka degerini arttirmasina katki sunmak, ürettiklerinin tanitimini yapmak Istiyoruz. Özellikle yerel kadin üreticilere destek vermek üzere kurdugumuz Izmit Çarsisi, artik küçük e-ticaret sistemi olmaktan öteye geçti, markalasti. Izmit Çarsisi yerel ekonomiyi kalkindirmak, esnafi, kadin üreticileri ve girisimcileri güçlendirmek üzere kurulmustu. Yerel üreticiler üretimlerini dogayla isbirligi içinde, zehirsiz, atiksiz, temiz enerjiyle ve adil çalisma sartlarinda yapiyor. Izmit Çarsisi üreticilerinin yaptigi is çok önemli. Doga konusunda farkindalik olusturuyorlar. Doga dostu üretimi hep birlikte bu çarsi çalismalariyla destekliyoruz. Temiz enerji, zehirsiz alisveris ve dogayla isbirligi içinde olma günümüz sartlari içerisinde yasadigimiz dogaya yapilabilecek en önemli iyilik. Izmit Çarsisi’nda toplamda 181 üretici bulunuyor ve bu 181 üreticinin 157’si kadin üretici. Bu bizim için büyük bir deger. Bugün de burada Iyilik Senligi’nde Izmit Çarsisi’ndan 52 üretici, Kadin Girisimciler Merkezi’nden 6 atölye ve Izmit Çinar Kadin Kooperatifi stantlar yer aliyor. Üreten kadinlarimizi her daim destekledik ve desteklemeye devam edecegiz" dedi.

2 gün boyunca devam edecek olan 3. Iyilik Senligi’nde rengarenk stantlar ve lezzetli tadim etkinlikleri olacak. Senlikte ayrica art arda keyifli panel, söylesi ve ücretsiz atölyeler düzenlenecek. Çesitli canli müzik performanslari ve yoga etkinligi gerçeklesecek. Aileler ise çocuklar için kurulacak alanda keyifli bir gün geçirebilecek.
Kaynak: İHA