Köylere Sivat Ve Seyyar Çoban Evi Verildi

Ardahan’da, Ardahan’da hayvanciligin gelismesi amaciyla köylere seyyar çobana seyyar ev verildi.

Köylere Sivat Ve Seyyar Çoban Evi Verildi
Il Tarim ve Orman Müdürlügünce 10 Köye sivat ve seyyar çoban evi verildi.

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Kafkas Arisi Üretim, Egitim ve Gen Merkezi Müdürlügü’nde, 2022 yili Mera Islah ve Amenajmani Projesi kapsaminda düzenlenen törende, bölgede hayvanciligin gelismesi amaciyla birçok çalisma ve proje yürüttüklerini söyledi.

Hayvancilik için çoban evi ve sivatlarin çok önemli altyapi unsurlari oldugunu dile getiren Öner, "Ardahan, Türkiye’nin kirsal kesim nüfusunun en yogun oldugu sehirlerden biridir. Çok ciddi bir kesimi kirsalda yasiyor. Bunun tamamina yakini özellikle hayvancilikla ugrasiyor. Üretim kültürü bu yönde. Biz de bu alani gelistirmenin gayretindeyiz. Çoban evleri ve sivatlar önemli ihtiyaçti. Insallah bu projeler hayata geçtikçe üreticimiz daha çok kazanacak, istihdami da korumus olacagiz. Çünkü gelir bol olunca vatandasimiz bölgesinde kalacak." dedi.

Tarim ve Orman Il Müdürü Muhammet Fatih Cineviz de projeye iliskin teknik bilgi verdi. Posof’a bagli Alköy Köyü Muhtari Ali Ersentürk, projenin hayata geçmesinin sevincini yasadigini belirterek, "Çoban evlerini çok begendik. 3 yil önce böyle bir talebimiz vardi. Bugün de buna kavustuk. Günes panelli çoban evinde çobanimiz artik rahat edecek." diye konustu.

Kaynak: İHA