Istanbul'a Atanan Vali Gül Gaziantep'e Veda Etti

Yaklasik 5 yildir Gaziantep Valiligi görevini yürüten Vali Davut Gül, Cumhurbaskanligi kararnamesi ile Gaziantep’ten Istanbul Valiligine atandi. Ilçelere yaptigi veda ziyaretlerinin ardindan Gaziantep Valiligi önünde çalisma arkadaslarina, protokole ve vatandaslara veda ederek Istanbul’a gitmek üzere yola çikti.

Istanbul'a Atanan Vali Gül Gaziantep'e Veda Etti
Gaziantep’te yaklasik 5 yil görev alan ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasiyla Içisleri Bakanligina atanan Ali Yerlikaya’nin görev yaptigi Istanbul Valiligine atanan Davut Gül veda ziyaretlerini Gaziantep Valiligi önünde tamamladi. Vatandaslarin yogun ilgisiyle karsilasan Vali Gül, vatandaslardan helallik isteyerek bana "Bgrettikleriniz bize yol haritasi olacak" sözlerini kullandi.

“Yaklasik 4 yil 7 aylik süreci alnimizin akiyla bitirdik”

Gaziantep’te görev yaptigi dönemi basarili bir sekilde yönettiklerini açiklayarak, Gaziantep’te ögrendiklerinin Istanbul’da kendisine yol haritasi olacagini belirten Vali Davut Gül, “Yaklasik 4 yil 7 aylik süreci alnimizin akiyla bitirdik, Cumhurbaskanimizin tezhipleriyle sehirlerin sultani Istanbul’a gitmek için sizinle bir araya geldik. Allah Istanbul’da kazasiz belasiz görev yapmayi nasip etsin. 2. Yüzyilin baslangicinda Türkiye yüzyilina girerken inaniyorum ki sehirlerin sultaninda Gaziantep’te ögrendiklerim, bana ögrettikleriniz bizler için bir yol haritasi olacak. Türkiye’nin neresinde olursa olsun nasil Gazisehirin evlatlarini kendinizden biri olarak kabul ediyorsaniz Istanbul’da da bizi öyle kabul edin lütfen. Allah’in affetmedigi iki sey var biri kendine sirk kosmak, ikincisi kul hakki. 4.5 yildir mutlaka hakkiniz geçmistir. Benden yana hakkim geçmisse sonuna kadar helal olsun sizlerde hakkinizi helal edin lütfen. Geldiginiz için tesekkür ediyor, bir kez daha Allah razi olsun diyorum” dedi.

Konusmasinin ardindan kent protokolüne, personel ve vatandaslarla vedalasmasini tamamlayan Vali Gül Istanbul’a gitmek üzere yola çikti.
Kaynak: İHA