Dogu'dan Batiya Kurbanlik Sevkiyati Hiz Kazandi

Türkiye’nin hayvancilik bakimindan önemli merkezlerinden biri olan Agri’da, Kurban Bayrami öncesi bati illerine kurbanlik sevkiyati basladi.

Dogu'dan Batiya Kurbanlik Sevkiyati Hiz Kazandi
Kurban Bayrami’nin yaklasmasiyla birlikte büyükbas ve küçükbas hayvan yetistiriciliginin önemli merkezi Dogu Anadolu Bölgesi’ndeki kurbanliklar bati illerine gönderilmek üzere yola çikmaya basladi.

Hayvancilik bakimindan önemli merkezlerden biri olan Agri’da da pazarlarda yasanan yogunlugun yani sira Kurban Bayrami için hazirlanan kurbanliklar da tirlarla bati illerine gönderilmek üzere tirlara yüklenerek yola çikti.

Agri Canli Hayvan Borsasina getirdigi Limuzin adli tosununu görücüye çikaran vatandaslardan Mithat Polat, “Kurbanlik hayvanlarimizi satisa getirdik. Limuzin’e 85 bin lira istiyoruz. Canli agirligi 850 kilo. Il disina götürmek isteyenler gelip götürebiliyor. 30-40 tir arasi hayvan sevkiyati oluyor. Agri Pazari su an Türkiye’nin en uygun pazari” ifadelerine yer verdi.

Geçimini hayvancilik yaparak saglayan vatandaslardan Davut Turan ise, “Günde en az 300 tane hayvan çikiyor. Istanbul’a, Izmir’e bati memleketlerine gidiyor. Sevkiyatlar su anda basladi.

Benim 100 tane hayvanim var ama ben sevkiyat yapmadim. Burada satacagim. Geçen yilla bu sene arasinda fiyat olarak yari yariya fark var. Çünkü yem pahali. Satislar kurbana kadar devam eder. “ dedi.

Kaynak: İHA