Nene Hatun'un Ismi Artik Camide Yasayacak

Erzurum’da 93 Harbi’nde Rus isgaline karsi halk direnisinin simgesi haline gelen Nene Hatun adina yapilacak caminin temeli törenle atildi.

Nene Hatun'un Ismi Artik Camide Yasayacak
Yakutiye ilçesi Sükrü Pasa semtine yapilacak olan Nene Hatun Camii ve Külliyesi’nin temeli atildi. Temel atma töreninde konusan Nene Hatun Camii ve Külliyesi Yaptirma Yasatma Yardimlasma ve Koruma Dernegi Baskani Remiz Ertek, cami ve külliyenin 3 bin 444 metrekarelik alana yapilacagini ifade ederek, “Cami ve külliyemizde 700 metrekarelik iki adet Kur’an kursu var. 690 metrekare cami ibadet alani ve 180 metrekare mahfil, bin 400 kisinin ayni anda namaz kilmasina imkan verecek. Caminin altinda 411 metrekarelik çok amaçli bir salon hem taziye evi hem sohbet imkani sunacak. Camimizde çocuklar için de aktivite alani bulunuyor. Asevi ve yemekhane, bayanlar için etkinlik alani, bay-bayan WC ve sadirvan, kütüphane çay ocagi da düsünüldü. Su ana kadar yardim ve desteklerini esirgemeyen hayirseverlere de tesekkür ediyoruz” dedi.



“Camiler bizim birligimizin sembolleri”

Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen de, “Camiler ebedi ve ezeli kardesligimizin, birlik ve beraberligimizin vücut bulmus halidir. Islam’in tevhit çagrisinin, tüm insanliga verdigi baris mesajlarinin yankilandigi mübarek mekanlardir. Camilerimiz yükseldikleri beldelere kattiklari mana sebebiyle büyük ve ihtisamli olarak insa edilmistir. Nerede bir kubbe, bir minare varsa, nerede ezanlarimiz gökyüzüne karisiyorsa hiç süphesiz orasi bir Müslüman yurdudur. Bizler de özellikle gençlerimize ve çocuklarimiza dinimizi daha güzel anlatmak, yasatmak için insa edilen camilere her anlamda destek oluyoruz” seklinde konustu.

Erzurum Il Müftüsü Rüstem Can ve Yakutiye Belediye Baskani Mahmut Uçar da törende birer konusma yaparak, caminin bir an önce tamamlanip ibadete açilmasi için her türlü destegi vereceklerini ifade ettiler. Konusmalarin ardindan katilimcilar kurdele kesimine geçtiler. Törene Erzurum Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, ESKI Genel Müdürü Remzi Ertek, Erzurum Il Müftüsü Rüstem Can, Yakutiye Belediye Baskani Mahmut Uçar, diger davetliler ve mahalle sakinleri istirak etti.
Kaynak: İHA