Mesleginin 40. Yilinda Prof. Dr. Üstün'e 'Yasam Boyu Basari Ödülü'

Kadin Hastaliklari Dogum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmani Prof. Dr. Cazip Üstün’e, mesleginin 40. yilinda "Yasam Boyu Basari Ödülü" verildi.

Mesleginin 40. Yilinda Prof. Dr. Üstün'e 'Yasam Boyu Basari Ödülü'
Karadeniz Kadin Sagligi Dernegi tarafindan düzenlenen "6. Karadeniz Jinekoloji ve Obstetrik Kongresi" Trabzon’da gerçeklesti. Kongrede, kadin kanserleri, riskli gebelikler, menopoz ve kapali ameliyatlar gibi konular ele alindi. Medicana International Samsun Hastanesi Kadin Hastaliklari Dogum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmani Prof. Dr. Cazip Üstün, kongrede "Yasam Boyu Basari Ödülü" aldi.

Prof. Dr. Üstün, ögrencileriyle bir araya gelmenin ve ödül almanin mutlulugunu ifade ederek, “Meslegimde 40. yilimi doldurdum, Kadin Dogum bransini seçtigim yillarda bu kadar bilgilerimiz bu kadar yogun degildi, ameliyat yapmak, dogum gerçeklestirmek beni o dönem çok heyecanlandirmisti. Seneler içinde çalismak ve okumak beni akademisyenlige itti. 20 yil akademisyenlik yaptim, bu süreçte kitaplara editörlük, 25 yurtdisi hakemli dergi yayini, 80 yurtiçi yayin gerçeklestirdik. Beni en çok mutlu eden sey 40’in üzerinde kadin dogum hekiminin yetismesine vesile olmak ve basarilarini görmek “dedi.



“Hirs aklin önünde gitmemeli”

Ödülün kendisini çok mutlu ettigini belirten Prof. Dr. Üstün, “Mesleginde yasam boyu basarinin takdir ediliyor olmasinin ayri bir keyif. Ödülü alirken yanimda yetistirdigim ögrencilerin olmasinin büyük bir mutluluk kaynagi. Esim çocuklarim ve iki torunum içinde bu ödül son derece gurur verici olacaktir. Doktor olmak isteyen gençlere ise sevdikleri bransi seçmelerini, sabirli olmayi, asiri hirsli olmamayi ve nerede duracaklarini bilmeyi önemli oldugunu vurguladi. Asiri hirs insani tökezletir kontrollü olmak her zaman önemlidir” diye konustu.

Kaynak: İHA