Çini Islemeciligi Atölyesi Dönem Sonu Sergisi TÜDAM'da Açildi

Türk Dünyasi Uygulama ve Arastirma Merkezi (TÜDAM) ve Tepebasi Halk Egitim Merkezi is birligiyle “Türk Dünyasinin Altin Elleri: Çini Islemeciligi Atölyesi Dönem Sonu Sergisi” TÜDAM’da açildi.

Çini Islemeciligi Atölyesi Dönem Sonu Sergisi TÜDAM'da Açildi
Açilisa TÜDAM Müdürü Prof. Dr. Hasim Sahin, Tepebasi Halk Egitim Müdürü Abuzer Hakverdi, ögretim üyeleri ve sanatseverler katilim gösterdi.

“Sanat dedigimiz sey aslinda içimizdeki estetigin, güzelligin disavurumudur”

Çini Islemeciligi Atölyesi Dönem Sonu Sergisi’nin açilis konusmasini yapan TÜDAM Müdürü Prof. Dr. Hasim Sahin sunlari söyledi:

“Bu etkinlikler bir gelenegi temsil eder. Bu gelenegin olusmasinin basinda da bu kurumun bu yapinin kurulusundan beri var olan, kurulus müdürlügünü yapan Mehmet Topal hocamiz var. Biz de kendisinin izinden giderek bu tür etkinlikleri her geçen yil biraz daha arttirarak devam ettiriyoruz. Bu sebeple ahde vefa geregi sizin nezdinizde Mehmet Topal hocamiza çok tesekkür ediyorum. Sanat dedigimiz sey aslinda içimizdeki estetigin, güzelligin disavurumudur. Iyi ki öyle bir etkinlikte hep beraberiz. Böyle bir kültürü dogu-bati sentezini, Selçuklu’dan, Osmanli’dan bu yana yasatmaya devam ediyoruz. Bu noktada böyle eserler olusturan kursiyerlerimize ve sevgili hocama tesekkür ediyorum.”

“Buradaki bütün ürünler, eserler tam bir sanat eseri degerinde”

Dönem Sonu Sergisi hakkinda görüslerini paylasan TÜDAM Müdür Yardimcisi Dr. Ögr. Üyesi Aysel Kaya ise, “Sergide eserleri olan ögrencilerimiz Hatice Doyuk’un hocaliginda bir dönem boyunca çini dersleri aldilar. Dönem sonunda ögrencilerimiz muhtesem eserler çikarmislar. Buradaki bütün ürünler, eserler tam bir sanat eseri degerinde. Herkesin eline emegine saglik” dedi.

“Tüm ögrencilerimizi tebrik ediyorum”

Çini Egitmeni Hatice Doyuk tüm dönem boyunca yaptiklari çalismalardan bahsederek, “Yaklasik iki yildir TÜDAM ve Tepebasi Halk Egitim Merkezi is birligiyle TÜDAM’da çini islemeciligi kursu veriyorum. Burada ki sergimizde su an 400 parça ürünümüz var. Çok güzel çalismalara imza attik. Tüm ögrencilerimizi tebrik ediyorum” seklinde konustu.

Sergi 14 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.
Kaynak: İHA