Karatay'in En Çevreci Okullari Ödüllerini Baskan Kilca'dan Aldi

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi tarafindan Sifir Atik ve geri dönüsüm bilincinin çok daha genis bir tabana yayilmasi amaciyla düzenlenen “Ilkokullar Arasi 1 Atik Çok Seyi Degistirir Ödüllü Atik Toplama Yarismasi 2”de dereceye giren okullar, ödüllerini aldi.

Karatay'in En Çevreci Okullari Ödüllerini Baskan Kilca'dan Aldi
Karatay Belediyesi, Karatay Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve Ilçe Müftülügü is birligiyle düzenlenen “1 Atik Çok Sey Degistirir Ödüllü Atik Toplama Yarismasi 2”de dereceye giren okullar ödüllerini aldilar. 42 ilkokulun dahil oldugu ve 7 hafta süren yarisma boyunca okullardan toplamda 3 bin 235 ögrenci, 58 ton 710 kilogram atik topladi. Söz konusu yarismada 83 ögrencisiyle en çok atik toplayan Yarma Ilkokulu, yarismanin birincisi oldu. Yarismanin ikincisi Ismil Fatih Ilkokulu olurken; yarismada üçüncülügü ise Agsakli Ilkokulu oldu. Ayrica dereceye giremese de Hediye Mehmet Ali Uzman Ilkokulu, Kocatepe Ilkokulu ile Cumhuriyet Ilkokulu da yarisma çerçevesinde en çok atik toplayan diger okullar arasina girdi. Dereceye giren ve toplamda 7 hafta süren yarismada 6 okul; para ödüllerinin yaninda tiyatro gösterisi, piknik, Karatay Hayvanat Bahçesi gezisi hediyelerini aldilar. Yarismaya basvuran ve atik vererek yarismaya katki sunan 39 okulda en çok atik toplayan siniflardaki bin 300 ögrenci de yine akil-zeka oyunu almaya hak kazandi.

Ödüllerine kavusan ögrenciler hem yarisma hem de kendilerine verilen hediye ile ödüller dolayisiyla Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’ya tesekkür ettiler. Karatayli ilkokul ögrencileri, “Yarismayi duyunca çok heyecanlandik ve evlerimizden topladigimiz kagitlari, plastikleri ve elektronik cihazlari okula getirdik. Çünkü Sifir Atik çok önemli. Atiklari toplayarak gelecegimize sahip çiktik. Belediye de topladigimiz atiklari tartip bize puanlar veriyordu. Dereceye girdik ve çok mutlu olduk. Belediye baskanimiz dereceye girdigimiz için bize hayvanat bahçesi, tiyatro ve piknik hediye etti. Bugün çok eglendik, belediye baskanimiza çok tesekkür ediyoruz” dedi.



“Çocuklarimizin iyi bir sekilde yetismesi için gayret ediyoruz”

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, Karatay Belediyesi olarak özellikle çocuklarin ve gençlerin her bakimdan iyi yetismesi için büyük bir gayretin içinde olduklarina vurgu yapti. Baskan Kilca, “Hafta sonunda da iki gün boyunca yine Çevre ve Çocuk Senligi yaptik. Bu senligi de insallah her yil yapmayi düsünüyoruz. Bizim belediye olarak tüm çabamiz, çalismamiz ve hizmetlerimiz siz çocuklarimiz için. Çünkü sizler çok seviyoruz, sizler bizim gelecegimizsiniz. Sizin daha iyi yetismeniz için egitim, sosyal ve kültürel hayatinizin her zaman destekçisi olacagiz. Ulubatli Hasan Parkimizda Trafik Egitim Parkimiz var. Ilkokul 4’ncü sinifta okuyan tüm ögrenci kardeslerimizi parkimiza götürerek yil boyunca trafik konusunda teorik ve uygulamali egitimler verdik. Ikinci trafik egitim parkimizi da bu parkimiza yaptik ve bu parkimiz da yakin bir zamanda hizmet vermeye baslayacak” ifadelerini kullandi.

“Yarismamiz Sifir Atik ve Geri Dönüsüm konusunda amacina ulasti”

Baskan Kilca ödül törenini Çevre Haftasi’nda yapmak istediklerini söyleyerek, “Çevremizi ve dogamizi çok önemsiyoruz. Çünkü dünyamiz her geçen gün daha da isiniyor iklim degisikligi oluyor ve sonucunda da dünyanin dengesi bozuluyor, canlilar olumsuz etkileniyor. Yarinlarimiza daha güzel bir ülke ve dünya birakmak için bugünden bazi tedbirler almamiz gerekiyor. Bizler de ilçemizdeki ilkokullar arasi ‘1 Atik Çok Seyi Degistirir Atik Toplama Yarismasi’nin 2’ncisini yapiyoruz. Atiklar çevreye zarar veriyor ve bunlarin kaynaginda toplanip geri dönüsüme katilmasi gerekiyor. Bu hedefle bu yarismayi yaptik ve amacimiza ulastigimizi görüyorum. Yarismaya katilan ve çevremize katki sunan tüm ögrencilerimize, ögretmenlerimize ve ailelere çok tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Yarisma temiz çevre bilincine önemli katki sunacak”

Karatay Ilçe Milli Egitim Müdürü Sami Sagdiç da egitim çagindaki tüm çocuk ve gençlere verdigi deger için Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’ya tesekkür etti. Sagdiç, “Ülkemiz genelinde doga ve çevre bilincini daha genis bir tabana yayabilmek için birçok çalisma yapiliyor. Karatay Belediyemizin ‘1 Atik Çok Seyi Degistirir Atik Toplama Yarismasi 2’ de bu çabalardan bir tanesi. 42 okulumuzun katilimiyla yapilan ve Subat’tan Nisan ayina kadar devam eden yarismada dereceye giren veya giremeyen tüm okullarimizi, ögrenci ve ögretmenlerimizi tebrik ediyorum. Çevremizin ve dünyamizin hep temiz kalabilmesi için kirletmemek gerektigini düsünüyorum. Atik konusunda da ne kadar az atik olusursa o kadar temiz bir dünyamiz olur. Yarismanin sizlerde çevre bilincinin daha da yerlesmesini diliyorum” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan “1 Atik Çok Seyi Degistirir Atik Toplama Yarismasi 2” de dereceye giren okullara belgeleri ve ödülleri, Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca ile Karatay Ilçe Milli Egitim Müdürü Sami Sagdiç tarafindan verildi.

Kaynak: İHA