Baliklidere'de Sona Dogru

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin Ankara-Izmir karayolunun güneyinde alternatif güzergah olusturulmasi hedefiyle yapimina basladigi, Otosansit ile Degirmenönü mahallelerini birbirine baglayan Baliklidere Köprüsü’nde imalat tamamlanirken, köprü ve baglanti yolunda asfaltlama çalismasina hiz verildi.

Baliklidere'de Sona Dogru
Bursa’da ulasim sorununa köklü çözümler üretmek amaciyla rayli sistemler, yeni yollar, akilli kavsaklar ve toplu ulasim gibi pek çok yatirimi hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, yeni köprülerle de ulasima nefes aldiriyor. Özellikle Ankara-Izmir karayolunu yüklerinden arindirmak için alternatif güzergahlar olusturmayi hedefleyen Büyüksehir Belediyesi, yolun güneyinde Kaplikaya ile Kestel arasina yeni bir alternatif güzergah kazandiriyor. Bu güzergah üzerinde, daha önce Degirmenönü ve Karapinar mahallelerini köprü ile birbirine baglayan Büyüksehir Belediyesi, Siteler ile Baglaralti mahallelerinin baglantisi için de Kaplikaya Köprüsü’nü tamamlayip ulasima açmisti. Bu rotanin en dogusunda yer alan ve Otosansit ile Degirmenönü mahallelerini birbirinden ayiran Baliklidere üzerine de toplam 120 metre uzunlugunda, 2 serit gelis-2 serit gidis olarak yeni bir köprü yapildi. Köprünün imalati tamamlanirken, baglanti yolu için ilk etapta 3 bin ton asfalt kaplama çalismasina baslandi. Çalisma çerçevesinde 6 bin metre bordur, 2 bin metrekare parke imalati, yaya korkuluklari ve oto korkuluk imalatlari da hizla devam ediyor.

Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Cumalikizik ve Degirmenönü mahalleleri arasinda yer alan Baliklidere üzerinde yol geçisi bulunmamasi ve arazinin sarp olmasi sebebiyle, iki mahalle arasindaki geçisin Ankara-Izmir Yolu üzerinden saglandigini söyledi.

Bu sebeple ana yol üzerinde sik sik trafik sikisikligi yasandigini kaydeden Baskan Aktas, "Bu sebeple iki mahalleyi köprü ile birbirine bagladik. 20.60 metre genisliginde, 2 gidis-2 gelis olmak üzere 4 seritli, 120 metre uzunlugunda, 4 açiklikli köprü imalatini tamamladik. Daha önce Hacivat ve Deliçay dereleri üzerine yapilan köprülerin ardindan bu köprünün de tamamlanmasiyla birlikte Kestel ile Kaplikaya arasinda önemli bir alternatif güzergah olusacak. Bu sayede Ankara yolu üzerindeki yükler de bir miktar azalmis olacak. Köprü ve baglanti yolundaki asfaltlama çalismalari ve diger imalatlarin tamamlanmasiyla köprüyü kisa zamanda ulasima açacagiz” dedi.

Kaynak: İHA