Yataginda Yazdigi Kitapla Hayata Baglandi

“Ayrik omurga” diye bilinen spina bifida hastasi Ilke Gümüs, yataga bagli bir yasam sürüyor. Kendi hayatini anlattigi kitabi yataginda yazan ve soyadindan esinlenerek kitabinin adini “Gümüs Bebek” koyan 17 yasindaki Ilke, yayinevleri ile görüsmeyi planliyor.

Yataginda Yazdigi Kitapla Hayata Baglandi
Izmir Bornova’da yasayan Ilke Gümüs, spina bifida hastasi olarak dünyaya geldi. Yasami boyunca pek çok ameliyat geçirmek zorunda kalan Gümüs, hayatini yataga bagli olarak sürdürüyor. Yasantisini sayfalara döken Gümüs, soyadindan esinlenerek “Gümüs Bebek” adini verdigi bir kitap yazdi. Kendisi gibi engelli olan kisilerin hislerine tercüman olacak bir kitap kaleme aldigini söyleyen Gümüs, yayinevleri ile görüsmek istiyor.

"Destek bekliyorum"

Hastalik sürecini anlatan Gümüs, “Spina bifida hastasiyim ve dogustan yürüme engelliyim. Ayrica böbrek yetmezligi ve hidrosefali hastaligim da var. 2018 yilinda agirlarim çok siklastigi için bir yil boyunca yataga bagli yasadim. 2020 yilinda ameliyat oldum ve sirtima platin takildi. Bu ameliyattan sonra bir süre oturabildim ve bir yildan sonra vidalardan dolayi sorun yasadigim için tekrar ameliyat oldum ve vidalar çikartildi. Bir süre korse ile oturdum ama o da çok agri yaptigi için en fazla 10 dakika oturabiliyordum. Ardindan fizik tedavi sürecim basladi.

Su anda daha rahat oturabiliyorum ama kitabi hep yatagimda yazdim. Kitabimda yasadigim zorluklari, iyi ve kötü anilari yazdim. Tedavi sürecimde çok hayal kirikligi yasadim. Sabretmem gerekti. Benim gibi saglik sorunlari yasayan insanlarin sabretmeleri gerektigini düsünerek onlara güç olmak istedim. Simdi bu kitabi yayinlamak için destek bekliyorum. Hayalim, kendi yazdigim kitabi elime alip okuyabilmek” dedi.

Kaynak: İHA