Akçaabat-Batum Arasi Sanatsal Baglar Pekisiyor

Türkiye’nin Batum Baskonsoloslugu, Acara Özerk Cumhuriyeti Ressamlar Birligi ve Akçaabat Belediyesi isbirliginde 30 Türk Ressamin eserlerinin yer aldigi sergi Batum’da açildi.

Akçaabat-Batum Arasi Sanatsal Baglar Pekisiyor
Organizasyon, ilk olarak Dünya Kahvalti Günü olmasi nedeniyle yapilan kahvalti etkinligi ile basladi, ardindan sergi açilisi ve son olarak da sehir gezisi ile noktalandi. Acara Özerk Cumhuriyeti Ressamlar Birligi Batum Nikolaz Kandelaki Sanat Okulu Sergi Salonu’nda yapilan etkinlige Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, Belediye Baskan Yardimcisi Ali Güngör, T.C. Batum Baskonsolosu Riza Kagan Yildirim, Türkiye-Gürcistan Is Konseyi Baskani Osman Çaliskan, Acara Egitim, Kültür ve Spor Bakani Sayin Maia Khajishvili, Acara Egitim, Kültür ve Spor Bakan Yardimcisi Kako Dzneladze, Acara Ressamlar Birligi Baskani Guram Putkardze, ressamlar ve çok sayida sanatsever katildi.

Acara Özerk Cumhuriyeti Ressamlar Birligi ve Akçaabat Belediyesi isbirliginde Batum’da düzenlenen Resim Sergisi etkinliginde duygu ve düsüncelerini dile getiren Akçaabat Belediye Baskani Osman Nuri Ekim, sanatin evrensel bir dile sahip oldugunu ve farkli kültürleri ayni paydada bulusturdugunu belirtti.

Baskan Ekim konusmasinda “Sanat; farkli geçmislere, kültürlere ve deneyimlere sahip insanlari birlestirmek için güçlü bir araçtir. Farkli kültürlerden sanat biçimleriyle iliski kurdugumuzda; onlarin tarihi, degerleri ve inançlari hakkinda daha derin bir anlayis kazaniriz. Akçaabat Belediyesi olarak kültürel degerlerimizi ve sanat alanindaki zenginliklerimizi Batum’daki sanatçilarla ve sanatseverlerle paylasiyoruz. Ülkeler arasi kültürel ve sanatsal kaynasmayi gelistirmek ve buna katki saglamak amaciyla Belediyemiz organizasyonunda düzenledigimiz Resim Sergisi etkinligimiz karsilikli olarak devam ediyor. Daha önce 2018 yilinda Akçaabat-Batum arasinda Resim Sergisi etkinligi düzenlemistik. Bu yil da isbirligi halinde düzenledigimiz etkinlikle ilk olarak Batum’da sergi açtik. Daha sonra Gürcü ressamlar da belirlenen program dahilinde Akçaabatimizda sergi yapacaklardir. Bu tür etkinlikler karsilikli olarak kültürel kaynasmanin saglanmasi ve dostluk baglarinin gelismesi açisindan çok önemlidir” dedi.

Acara Özerk Cumhuriyeti Ressamlar Birligi ve Akçaabat Belediyesi isbirliginde düzenlenen organizasyonun ikinci ayagi ise 31. Uluslararasi Akçaabat Müzik ve Halkoyunlari Festivali kapsaminda Gürcü Ressamlar tarafindan Akçaabat’ta açilacak sergi ile devam edecek.
Kaynak: İHA