Trabzon'da 10 Bin 763 Ögrenci LGS'de Ter Döktü

Milli Egitim Bakanliginca düzenlenen Liselere Geçis Sistemi (LGS) Merkezi Sinavi Trabzon’da 205 sinav merkezi, 733 salon, 2 ev ve 1 hastanede toplam 10 bin 763 ögrencinin katilimi ile gerçeklesti.

Trabzon'da 10 Bin 763 Ögrenci LGS'de Ter Döktü
Iki oturum seklinde yapilan sinav, sözel ve sayisal bölümünden olusurken ögrenciler sabah saat 09.30’da girdigi sinavi 12.50’de tamamladi. Ögrenciler 50 sözel, 40’i sayisal olmak üzere toplam 90 soruyu verilen süre içerisinde cevaplamaya çalisirken, okul disinda bekleyen velilerin çocuklarindan daha çok heyecanli olduklari gözlendi.

Sinav devam ederken evladinin sinava girdigi okul kapisinda bekleyen velilerden Abdülkadir Öksüz, "Tabii ki çok heyecanliyiz. Uzun süreli çalisma, yogun tempo olarak da çocuklarin erken yasta sinava hazirlanmasi onlari bayagi yordu. Sonucunda insallah çalistiklarinin karsiligini alir. Bütün LGS’ye giren ögrenci kardeslerimize basarilar diliyorum. Egitim çok önemli, biz egitime çok önem veriyoruz. Dolaysiyla da çocuklarimizin iyi bir gelecege sahip olmasi için, biz de anne baba olarak gayret gösteriyoruz. Insallah güzel bir Fen Lisesi’ni kazanir diye düsünüyorum" dedi.

Sinava giren ögrencilerden Ceylin Degirmenci sinavin iyi geçtigini belirterek, "Biraz zorlandim ama iyiydi. Çok heyecanliydim, hatta sinavin basinda agladim bayagi. Sözel sinavimda sadece inkilap tarihi kismi kötü geçti, onun disinda iyiydi" dedi.

Velisi Yakup Degirmenci ise "Insallah basarmistir, çok özel günler bunlar, her sey onlar için, çok heyecanliydim" diye konustu.

Ögrenci Gizem Ece Efendioglu sinavin kolay oldugunu ifade ederek, "Matematik biraz zordu, onun disinda Türkçe ve Fen biraz zorlayiciydi. Heyecanim pek yoktu. Kanuni Anadolu Lisesi’ni hedefliyorum. Velisi Ahmet Efendioglu ise "Uzun süre çalismamizin sonucunu bu sinav sonucunda alacagiz insallah. Heyecanim yok desem yalan olur ama sonunda mutlu sona erecegimiz için mutluyuz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA