(ÖZEL) Sultangazi'de Kardesi Sokaga Atilan Abla Gözyaslarini Tutamadi

Sultangazi’de bir ev sahibi bodrum katta yasayan yüzde 80 engelli kiracisini sokaga atti. Kiracisi evde yokken iddiaya göre cami kirarak eve giren ev sahibi, esyalari sokaga çikartarak kilidi degistirdi. Evden atilan adamin kiz kardesi ise gözyaslari döktü.

(ÖZEL) Sultangazi'de Kardesi Sokaga Atilan Abla Gözyaslarini Tutamadi
Olay geçtigimiz sali günü 75. yil Mahallesinde yasandi. Edinilen bilgiye göre yüzde 80 engelli raporu bulunan sizofren hastasi Yavuz Çakilli’nin (53) disari çiktiginda eve cami kirarak giren ev sahibi, esyalari disari çikartarak kilidi degistirdi. Eve dönünce kapida kalan Yavuz Çakilli ne yapacagini sasirdi. Haberi aldiktan sonra agabeyinin evine kosan Vahide Ok, duruma tepki gösterdi.

Evin kirasinin gününde ödendigini söyleyen Ok, 2 sene önce de ev sahibinin mahkeme karari kardesini evden çikarmaya çalistigini ancak hukuk mücadelesini kaybettigini söyledi.



Yasananlari gözyaslari içerisinde anlatan Vahide Ok, "Benim yüzde 80 engelli agabeyim var 10 senedir burada kirada duruyor. Ev sahibinin hiç bir kanuni hakki olmadan evine zorla camini kirip evde yokken bütün esyalarini ev sahibi bacisi, oglu ile birlikte sokaga atiyor esyalarini bize hiç bir haber vermeden. Bu çocuk 4 gündür sokaklarda esyalari çaliniyor magduruz yani. Bu insanlik disi bir olay gerçekten esyalarim çaliniyor gidecek koyacak yerim yok kimse ev vermiyor. Dolaplarim kirildi, elektrik süpürgesini çalmislar, hortumlarini çalmislar. 2 sene önce mahkemeye verdi ve mahkemeyi kaybetti. Kardesim oturmaya devam etti kirasini düzenli ödedigim halde yine de kanunu, devleti hiçe sayarak bunlari yapiyor. Polisimiz Allah razi olsun ilgilendiler savcimiz suan karar vermeye çalisiyor ama süreçte çok magduruz. Çocugun kalacak gidecek yeri yok sokaklarda kaliyor. Esyalarini koyacak hiç bir yerimiz yok. Yüzde 80 sizofren ama hiç kimseye zarari yok. Bütün komsulari tanir Yavuz’u severler kimseye zarari yok. Kendisi bir tek yatmadan yatmaya geliyor zaten evine yoksa 10 senedir onu burada zaten oturtmazlardi" ifadelerini kullandi.

Evden atilan Yavuz Çakilli’nin enistesi Muzaffer Ok ise, "Bu sekilde ev sahipleri her önüne geleni disariya atarsa bu insanlar ne yapacak. Bir an önce bu isin çözülmesini istiyoruz. 4 gündür bu esyalar disarida çogu esya çalindi, kirildi. Komsular zaten müdehale ediyormus ama gecede çaliyorlar. Yapacagimiz birsey yok, götürecegimiz bir yer yok. Simdi burada cami kirdilar içeriye girdiler asma kilit taktilar daha sonra iki gün sonrada komple cami ve kilidi degistirip kapiyi da kilitleyip çiktilar bina komple onlarin zaten" dedi.

Kaynak: İHA