Kadin Sanayiciler Hatay'da Depremzedelere Dokundu

Adana Haci Sabanci Organize Sanayi Bölgesi Kadin Sanayiciler Platformu, hazirladiklari ihtiyaç malzemelerinden olusan çantalari Hatay’da çadir çadir gezerek teslim etti.

Kadin Sanayiciler Hatay'da Depremzedelere Dokundu
AOSB yönetiminin destegi ile 2016 yilinda kurulan ve bugüne kadar basta egitim olmak üzere birçok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiren Kadin Sanayiciler, Platform Baskani Ayça Çelik, Yeliz Kulakoglu Ates ve Zehra Arslanbogan’in öncülügünde Hatay’da, depremzede kadinlarla bir araya geldi.

Ziyaretlerini, depremde en agir tahribati alan yerlesim birimlerinden birisi olan Defne ilçesinden baslatan kadinlar, çadirlarda yasayan kadinlarla sohbet edip, bir daha böylesi acilarin yasanmamasi temennisinde bulundu.

Esofman takimindan, havluya, terlikten sampuana ve bir kadin ve çocugunun ihtiyaç duyabilecegi birçok kisisel bakim ürününü kadinlara teslim eden kadin sanayiciler, hayir dualariyla karsilandi. Çelik, depremin herkesi derinden yaraladigina belirterek, "Kaybedilen hayatlarin telafisi yok ancak, geride kalanlar için hepimize görev düsmektedir. Bu sorumluluk bilinci ile depremzede kadinlarimizin yanindayiz” dedi.

Çelik, bu ziyareti Anneler Günü’nde yapmayi planladiklarni ancak ülke gündeminden dolayi ertelediklerini belirterek, "Millet olarak yardimsever bir toplumuz. Depremden sonra devletimizin imkanlarinin yani sirda bu bölgeye yardimlar geldi. Ancak bizim yardim çantalarimizin bir farki var, o da kadin duyarliligi ile hazirlanmis olmasi. Çünkü biz kadinlar birbirimizin ihtiyaçlarini biliriz. Kadin her yerde kadindir. Çadirda da olsa konteynerde de olsa kadin olmaktan kaynakli özel ihtiyaçlari var. Bu nedenle çantamiza; anneler ve çocuklari için çesitli giyim yardimlarinin yani sira kadinlarimiz için ekmek ve su kadar zorunlu olmasa da ihtiyaç duyabilecekleri ürünleri dahil ettik. Güzel günlerde kullanmalarini ve ülkemizde bir daha böylesi afetler yasanmamasini temenni ediyoruz" dedi.

Kadin dayanismasi altinda her yil sosyal sorumluluk projesi ile bir araya geldiklerini ifade eden sanayici Yeliz Kulakoglu Ates ise depremzede kadinlarin acilarini paylasmak istediklerini belirterek, "Onlarla sohbet etmek, yanlarinda oldugumuzu hissettirmek onlari mutlu ettigi kadar bizlere de manevi bir huzur yasatti” dedi.

Zehra Arslanbogan ise hazirladiklari çantalarin kadin ve çocuklara yönelik oldugunun altini çizerek, "Burada bir kadina ya da çocuga dokunabildiysek ne mutlu bize. Onlara destek olmak için geldik, iyi ki gelmisiz” dedi.

Kadin sanayiciler, beraberlerinde getirdikleri çantalari çadir çadir gezip kendi elleriyle dagitti.

Kaynak: İHA