Hamsiköy Selaleleri Arap Turistlerin Gözdesi Oldu

Trabzon’un Maçka ilçesinde yöre sakinlerinden baska kimsenin bilmedigi Hamsiköy mahallesindeki selaleler son yillarda Arap turistlerin gözdesi oldu.

Hamsiköy Selaleleri Arap Turistlerin Gözdesi Oldu
Trabzon’un Maçka ilçesindeki Çirali mahallesinde 2 bin 50 rakimli Zigana Dagi’nin zirvelerindeki karlarin erimesi sonucu olusan selaleler görenleri büyülüyor. Yaz aylarinin gelmesiyle yesilin binbir tonunu ve farkli flora yapisini barindiran yöredeki selaleler özellikle son yillarda Arap turistlerin gözdesi haline geldi. Hamsiköy’e sütlaç yemeye gelen yerli ve Arap turistlerin yöre sakinlerinden ögrenerek gittikleri selaleleri görenleri gözlerine inanamazken, ismi bile olmayan selaleler dogalligiyla seyrine doyumsuz manzaralar olusturuyor.

Suudi Arabistan’dan Trabzon’a geldigini belirten Abdullah Alswayed, selalerin bulundugu bölgeyi çok begendigini belirterek "Trabzon cennet gibi. Daha önce de gelmistim ama simdi daha da güzel olmus. Ayder ve Uzungöle gittik, hepsi çok güzel" ifadelerini kullanirken, Saleh Alswayed ise, "Trabzon’un dogasi çok güzel. Uzungöl ve Sera Gölü’ne gittik. Daha öncede Karadeniz’e gelmistik" dedi.

Kaynak: İHA