DKMP'dan Yavru Kizil Geyikler Konuda Önemli Uyari

Doga Koruma ve Milli Parklar Eskisehir Sube Müdürlügü (DKMP) yavrulama döneminde yeni dogmus Kizil geyiklere nasil davranilmasi gerektigi konusunda uyarilarda bulundu.

DKMP'dan Yavru Kizil Geyikler Konuda Önemli Uyari
Doga Koruma ve Milli Parklar Eskisehir Sube Müdürlügü kizil geyiklerin yavrulama dönemi ile ilgili vatandaslara birtakim hususlarda uyarilarda bulundu. Bu dönemde yavru geyiklerin yarali olmadikça kurtarilmaya ihtiyaçlarinin olmadiginin altini çizen DKMP, anne Kizil geyigin yavrusunu dogurdugunu ve otlamaya gittigini belirtti.

Yavrularin genellikle çalilarin altinda birkaç saat onlari bekledigini ve daha sonra annelerinin gelip onlari beslediginin altini çizen yetkililer, yavrular aktif olarak hareket edebildiginde anne geyigin onu yaninda götürecegi bilgisini verdi. Böyle bir yavru ile karsilasmanin yaban hayatta gayet normal oldugunu da ifade eden Doga Koruma ve Milli Parklar Eskisehir Sube Müdürlügü, yavruya dokunulmamasi ve eve götürülmemesi yönünde de uyardi. Bilgilendirmede ayrica, “Yarali yaban hayvani bildirimlerini müdahale etmeden 112 numarali hatta bildirelim” ibareleri yer aldi.
Kaynak: İHA