Basaksehir'de Site Yönetiminin Kedileri Toplayarak Bos Araziye Attigi Iddiasi Tepkiye Neden Oldu

Basaksehir’de bir sitede kaybolan kedileri arayan site sakinleri, güvenlik kamerasi görüntülerini izleyince sok yasadi. Kedilerin sitede çalisan personel tarafindan toplanarak bos arazilere birakildigini gören site sakinleri, duruma tepki gösterdi.

Basaksehir'de Site Yönetiminin Kedileri Toplayarak Bos Araziye Attigi Iddiasi Tepkiye Neden Oldu
Olay, geçen hafta Basaksehir Mahallesi Anafartalar Caddesi’nde bulunan sitede meydana geldi. Iddiaya göre, site sakinleri sitede bulunan kedilerin zamanla azalmasi ve Sansli adli sahipli kedinin kaybolmasi üzerine güvenlik kameralarina bakmak istedi. Izlenen görüntülerde kedinin site çalisanlari tarafindan alinip bos arazilere birakildigi görüldü.

Görüntülerin ortaya çikmasi üzerine site sakinleri, duruma tepki gösterdi ve yönetimin istifa etmesini istedi.

“Zamanla kedilerin azaldigini ögrendik”

Site sakini Ayhan Ugur, “Hayvanlarla ilgili daha önce duyduklari vardi ancak az hayvan oldugu için çokta önemsemedim. Pandemi döneminde hayvanlarin sayilari artti ve bizde onlari sevmeye basladik. Hayvanlarin bütün bakim ve ihtiyaçlarini üstlendik ve belirli yerlere mama biraktik. Ancak biraktigimiz mamalar kaplariyla birlikte çöpe atiliyordu. Zamanla kedilerin azaldigini ögrendik ve bu kedilerin posetlere konulup Kayasehir tarafina, arman tarafina atildigini ögrendik. Geçtigimiz günlerde de sahipli kediyi alip bos bir araziye birakarak ölümüne sebebiyet veriyorlar. Daha önce hayvanlarin zehirlediklerini de duyduk” seklinde konustu.



“Mevcut yönetimde kedileri toplayip posetlere koyarak atiyorlar”

Hayvan Sever site sakinlerinden Alper Erben ise “Geçtigimiz hafta siteye girdigimizde temizlik personellerinin ag ile kedileri yakaladiklarini gördük esimle tepki verdik bize, bunlarin içerisinde yavru kedilerde de var çok dagiliyorlar biz bunlari toplayip kedi evine birakacagiz dediler. Maalesef öyle degilmis kedileri toplayip arabanin içine kayarak Kayasehir’de Otobanin kenarina posetler içinde birakarak ölüme terk ettiler. Herkesin sevdigi Sansli isminde sahipli bir kedimizde vardi. O kediyi de maalesef boynunda tasmasi da olmasina ragmen, onu da alip götürdüler. Bu kedilerin kimseye zarari yoktu aksine çocuklarimiza hayvan sevgisini asiliyorlardi. Hayvan kanuna göre bu yapilan bir suçtur. Gereginin yapilmasini istiyoruz. Yönetimin istifa etmesini ve gerekli yasal islemlerin yapilmasini istiyoruz. Site sakinlerinin istegiyle önceki yönetim tarafindan kedi evi yapilmisti. Mevcut yönetimde kedileri toplayip posetlere koyarak atiyorlar. Daha öncede bakima götürüyoruz diyerek kedileri toplatip attilar. Sayisini bilmiyorum ama burasi normalde kedi doluydu ama suanda iki tane var” seklinde konustu.

Kaynak: İHA