Atap A.S. Tarafindan 'Arama Toplantisi' Düzenlendi

“Ufuk Avrupa’nin Horizan Widera Programi: Pathways to Synergies Çagrisi Projesi” kapsaminda Eskisehir Teknoloji Gelistirme Bölgesi yönetici sirketi ATAP A.S. tarafindan “Arama Toplantisi” düzenlendi.

Atap A.S. Tarafindan 'Arama Toplantisi' Düzenlendi
Eskisehir OSB Konferans Salonunda gerçeklesen toplantiya ATAP A.S. Yönetim Kurulu Baskani Metin Saraç ve Yönetim Kurulu Üyesi Edip Afsar, ATAP A.S. Genel Müdürü Dr. Sedat Telçeken, Eskisehir Tasarim ve Inovasyon Merkezi (ETIM) Direktörü Hakan Ünal, Eskisehir YDO Sorumlusu Güliz Ünal, Sanayi Teknoloji Il Müdürlügü’nü temsilen uzmanlar, Arinkom’u temsilen Rabia Tas, Savronik CEO’su Tarkan Uygunuçarlar, Eskisehir Osmangazi Üniversitesi, Eskisehir Teknik Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi’nden uzman akademisyenler katildi.

Düzenlenen “Arama Toplantisi”nda ATAP’in kapasitesini arttirmanin yani sira, Ufuk Avrupa Projelerinde konsorsiyumlarda çalismak için hazirlanacak projenin konusu, hedefleri ve uygun ortakliklar üzerine istisarelerde bulunuldu. Toplantida ETIM Direktörü Hakan Ünal bir sunum yaparak ETIM ve çalismalar hakkinda katilimcilara bilgiler verdi.

“Buradan çikaracagimiz sonuçlar bizleri hedefe yönlendirecektir”

Toplantinin açilisinda konusan ATAP A.S. Yönetim Kurulu Baskani Metin Saraç, sanayinin ve sehrin ihtiyaci olan kaynaklarin dogru projelerle sehre kazandirilmasinin önemli oldugunu vurgulayarak, “Arama toplantilarinda amaç hedefe ulasmaktir. Dogru projeye dogru noktadan dogru adim atmak hedefindeyiz. Buradan çikaracagimiz sonuçlar bizleri hedefe yönlendirecektir” diye konustu.

“AB projesi getirmek için çalisan herkese tesekkür ederim”

ETIM projesine dikkat çeken Saraç, “2018 yilinda ETIM projesi baslayarak 2023 yilinin basinda teknik destek fazi basariyla tamamlandi. Su anda adindan söz ettirmeye baslayan, bilinirliligi, taninirligi artan, projeler üreten ve güvenilir bir merkez haline geldi. Sürdürülebilirlik çok degerli. Amacimiz bu merkezi daha ileriye tasimak, daha güzel ve daha sürdürülebilir merkez haline getirmek. Projenin baslangicinda basta ATAP ve ETIM’in kiymetli uzmanlarina, sehrimize ve bölgemize bir AB projesi getirmek için çalisan herkese tesekkür ederim” seklinde konustu.

“Bizim gibi projelere örnek gösteriliyor”

Ufuk Avrupa projelerinde yer alarak Eskisehir’e önemli fonlari getirmeyi hedeflediklerini belirten ATAP A.S. Genel Müdürü Dr. Sedat Telçeken ise, “ATAP olarak Avrupa Birligi ve Sanayi teknoloji bakanligimiz tarafindan desteklenen ETIM’i basariyla yürütmekteyiz. Bizim gibi projelere örnek gösteriliyor ve sürdürülebilirlik anlaminda basari öyküleri yaziyoruz. ETIM’in bundan sonraki gelecegi ve ATAP olarak Ufuk Avrupa projelerinde de yer alarak sehrimize önemli fonlari getirmeyi hedefliyoruz ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA