Anadolu parsı yeniden görüntülendi
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 1974'ten sonra ilk kez 25 Ağustos 2019'da görüntülenen Anadolu parsını “Efsane bütün heybetiyle bu kadim topraklarda yeniden görüntülendi” notu ile fotokapan görüntüsünü paylaştı.

DAKİKALAR İÇİNDE BİNLERCE YORUM ALDI
Anadolu parsının fotokapan görüntüsünü paylaşılmasını ardından binlerce kişi yorum yaptı. Görüntüleri izleyen herkes heyecanını dile getirerek en çok Anadolu parsının cinsiyetini sordu. Kuş sesleri içinde yayından fırlamaya hazır ok gibi bütün heybeti yürüyen Anadolu parsının korunmasını isteyen vatandaşlar, 'Sayın yetkililer efsanenin yaşadığı bölgede okullarda öğrencilere ve halka tanıtalım, önemini anlatalım. Böylece duyarlılık artar ve koruruz' diye konuştu.
ALAN DENETİM ALTINDA
Anadolu parsını görüntülendiği Batı Akdeiz ile Güney Ege bandında 50 kilometrelik alanda güvenlik güçleri ve orman muhafaza memurları bölgeyi 24 saat alan denetimi yapıyor. Bölgeye avcıların ve silahlı kişilerin girişine izin verilmiyor. Yürüyüş altında bile olsa vatandaşlar bu bölgeleri kullanılmasına izin verilmiyor.