Edirne'de Kasaplarin Kurban Kesim Mesaisi Sürüyor

Edirne’de Kurban Bayrami’nin 3’üncü gününde kurbanlarini kestirmek isteyen vatandaslar kasaplarda ve kesimhanelerde yogunluk olusturmaya devam ediyor.

Edirne'de Kasaplarin Kurban Kesim Mesaisi Sürüyor
Edirne’de Kurban Bayrami’nin 3’üncü gününde de dini görevlerini yerine getirmek isteyen vatandaslar kurban kesim alanlarinda kurbanlarini kestirdi. Kesimhanelerde yogun mesai harcayan kasaplar, vatandaslar için araliksiz çalisarak hizmet vermekten mutlu olduklarini ifade etti.



“Herkes etlerini memnun bir sekilde alip gidiyor”

Edirneli kasap Emin Akin, 2023 yili kurban kesim mesaisini sonuna geldiklerini belirterek, “Kazasiz belasiz kurbanlarimizi kestik. Her insana kurban kesmek nasip olmuyor, her hayvana da kurban olmak nasip olmuyor. Vatandaslarimizin seçtikleri kurbanlarin vekaletini aliyoruz. Vekaletlerini aldiktan sonra vatandaslarimizin gözü önünde kesiyoruz. Daha sonra kurbanin her bölümünden pay edilerek parçalara ayriliyor. Herkes etlerini memnun bir sekilde alip gidiyor. Kurbanin kazasiz, belasiz atlattigimiz için mutlu ve sevinçliyiz. Ne zaman vatandaslarimizin kurbanlarini kesip teslim edersek bizimde içimiz rahat ediyor. Herkesin Kurban Bayrami’ni kutlarim” dedi.

Mehmet Kaya adli kasap ise, kemikli ve kemiksiz sakatatlari parçalara ayirarak, kurbanlari vatandaslara teslim ettiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA