Süt Gününde Ögrencilere Süt Dagitildi Lidi

DÜZCE – Düzce’de Dünya Süt Günü’ndü ögrencileri süt ve süt ürünlerinin insan sagligi için ne kadar önemli oldugu anlatildi. Etkinlik sonunda ise ögrencilere süt ikram edildi.

Süt Gününde Ögrencilere Süt Dagitildi Lidi
1 Haziran Dünya Süt Günü’nde, süt hakkinda toplumu bilinçlendirmek ve süt içmeyi aliskanlik haline getirmek, özellikle okul çagindaki çocuklara yönelik olarak saglikli ve dengeli beslenme farkindaligi kazandirmak amaciyla Il ve Ilçe Tarim ve Orman Müdürlükleri tarafindan ögrencilere Gida Güvenilirligi ve Süt konulu egitimler verildi.

Düzenlenen egitimlerde, süt ve süt ürünlerinin insan sagligi açisindan büyük önem tasidigi; insanin bünyesi için gerekli olan protein, yag, karbonhidrat, vitaminler ve mineral maddeleri yeterli ve dengeli bir sekilde bilesiminde bulundurmasi nedeni ile temel bir gida maddesi oldugu; özellikle büyüme ve gelisme dönemlerinde mutlaka süt ve süt ürünlerinin tüketilmesi gerektigi ögrencilere anlatildi.

Sütün üretimden sofraya gelene kadar tüm asamalarinin güvenilir ve saglik açisindan risk tasimayacak biçimde ulasmasinin büyük önem tasidigi bu nedenle süt ve süt ürünleri satin alinirken orijinal ambalajli, Tarim ve Orman Bakanligi’ndan onay numarasi almis olan isletmelerin ürünleri tercih edilmesi gerektigi vurgulandi.

Il ve ilçelerde düzenlenen etkinliklere 454 ögrenci 15 ögretmen katilmis olup; etkinlik sonrasi ögrencilere süt dagitildi.
Kaynak: İHA