Büyüksehir Belediye Baskani Aktas Pedal Çevirdi

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin ‘3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’ dolayisiyla düzenledigi etkinlige katilan yüzlerce Bursali, daha saglikli bir yasam ve çevre için pedal çevirdi.

Büyüksehir Belediye Baskani Aktas Pedal Çevirdi
Bursa Büyüksehir Belediyesi, sporu daha genis kitlelere yaymak, toplumun tüm kesimlerini sporla bulusturmak amaciyla farkli çalismalara da imza atiyor. Bursa’yi bisiklet dostu bir sehir haline getirmek amaciyla sehir genelindeki bisiklet yollarini 220 km’ye kadar çikartan Büyüksehir Belediyesi, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü çerçevesinde farkli bir etkinlik hazirladi. ‘Bisikletini al gel’ mottosuyla 7’den 70’e her yas grubundan bisiklet severin bulustugu programda, yüzlerce vatandas Nilüfer Vadisi boyunca pedal çevirdi. Etkinlige katilanlara bisiklet kaski hediye edilirken, Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da programa yerli ve milli aracimiz TOGG ile katildi.

Yaklasik 4 kilometre boyunca sporcular ve vatandaslarla birlikte pedal çeviren Baskan Aktas, daha sonra etkinlige katilanlarla sohbet etti.

Bisikletin sadece bir ulasim araci olmadigini, ayni zamanda bir yasam tarzi oldugunu söyleyen Baskan Alinur Aktas, Bursa’da her yastan insanin bisiklet kullanmasini ve bisikletle ilgilenmesini arzuladigini dile getirdi. Bisiklet sporunu yaslisindan gencine, kadinindan erkegine kadar herkesin yapabilecegini belirten Baskan Aktas, “Daha saglikli ve daha karbonsuz bir hayat için bisikleti sadece bir ulasim araci veya bir spor olarak görmemeliyiz. Bir yasam biçimi olarak benimsemeliyiz. 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayisiyla hazirladigimiz bu programda bu mesaji vermek istedik. Büyüksehir Belediyesi olarak bir taraftan da bisiklet yollarini arttirmaya çalisiyoruz. Bu yöndeki çalismalarimizi hizlandiracagiz” dedi.

Kaynak: İHA