Vefat Eden Eski Arnavutköy Belediye Baskani Bahtiyar Saglam'in Cenaze Namazi Kilindi

Eski Arnavutköy Belediye Baskani Bahtiyar Saglam 82 yasinda hayatini kaybetti. Cenaze namazi Gaziosmanpasa Küçükköy Merkez Camii’nde kilinan Saglam’in naasinin Ordu’da topraga verilecegi ögrenildi.

Vefat Eden Eski Arnavutköy Belediye Baskani Bahtiyar Saglam'in Cenaze Namazi Kilindi
Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta’nin kayinpederi ve eski Arnavutköy Belediye Baskani Bahtiyar Saglam 82 yasinda hayatini kaybetti. Saglam için Gaziosmanpasa Küçükköy Merkez Camii’nde ögle namazini müteakip cenaze namazi kilindi. Cenaze namazina eski Içisleri Bakani ve Istanbul Milletvekili Süleyman Soylu, Istanbul Valisi Davut Gül, Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, AK Parti Il Baskani Osman Nuri Kabaktepe ve aile yakinlari katildi.

Öte yandan, Saglam’in naasinin memleketi Ordu’da topraga verilecegi ögrenildi.

“Fakir insanlarin yanindaydi”

Cenaze namazinda konusan eski Içisleri Bakani ve Istanbul Milletvekili Süleyman Soylu, “Bahtiyar agabey bu bölgenin hizmetinde bulunmus bir insandi. Zorluk ve yokluk zamanlarinda büyük bir hizmetkarlik ortaya koydu. Eskiden buralarin hepsi bir ilçeydi. Arnavutköy belde idi. Fakir insanlarin yanindaydi” dedi.



“Tanidiktan sonra iyi bir aile reisi oldugunu sahit oldum”

Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta ise, “Istanbul’da ilçemizde siyasi arenada çok büyük emekleri olan önderlik yapan bir kisilige sahipti. Tanidiktan sonra iyi bir aile reisi oldugunu sahit oldum. Belediye yönü de gece gündüz çalisan kendinden çok ülkesi için hizmet etmeyi bir görev bilen bir insandi. Bir neslin yetismesinde öncülük eden ve o ugurda her seyi ortaya koyan anlayisa sahipti” ifadelerini kullandi.

“Helal ve haram noktasinda hassasiyeti yüksek bir insandi”

Bahtiyar Saglam’in yegeni Ali Coskun, “Helal ve haram noktasinda hassasiyeti yüksek bir insandi. Gerek belediye baskanligi döneminde gerekse sonraki hayatinda en büyük düsturu Islamiyet’i yasamakti. Arnavutköy’e ciddi hizmetleri oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA