Kocaeli Valisi'nden Isveç'te Kur'an-I Kerim Yakilmasina Sert Tepki

Kurban Bayrami’nin birinci günü Isveç’te cami önünde Kur’an-i Kerim yakilmasina sert tepki gösteren Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, "Yapilan bu alçak saldiri bir nefret suçudur. Avrupa, ortaya koydugu degerlere ihanet etmekte ve sadece kendi degerlerini korumaya devam etmektedir. Baskalarinin degerleri, düsüncesi ve inanci oldugunda son derece ayrimci, irkçi bir yaklasim ortaya koymaktadir. Bu tür davranislar dünya barisina asla katki sunmaz. O nedenle kutsal kitabimiza saygi gösterilmesini herkesten bekliyoruz" dedi.

Kocaeli Valisi'nden Isveç'te Kur'an-I Kerim Yakilmasina Sert Tepki
Kocaeli’de geleneksel hale gelen kent bayramlasmasina katilan Vali Seddar Yavuz, Isveç’te cami önünde Kur’an-i Kerim yakilmasina tepki gösterdi. Avrupa ülkelerinin kendi degerleri haricinde ayrimci ve irkçi tutum sergiledigini belirten Yavuz, herkesin kutsal kitaplara saygi duymasi gerektigini söyledi.

Vali Yavuz, "Isveç’te mübarek Kur’an-i Kerim kitabimiza yapilan bu alçak saldiri bir nefret suçudur. Avrupa, ortaya koydugu degerlere ihanet etmekte ve sadece kendi degerlerini korumaya devam etmektedir. Baskalarinin degerleri, düsüncesi ve inanci oldugunda son derece ayrimci, irkçi bir yaklasim ortaya koymaktadir. Bu tür davranislar dünya barisina asla katki sunmaz. O nedenle kutsal kitabimiza saygi gösterilmesini herkesten bekliyoruz" diye konustu.



"Benim hesaplamalarima göre yaklasik 3 milyar TL’yi bulan bir yardim"

Deprem bölgesine Kocaeli’den çok fazla yardim gittiginin altini çizen ve bu konuda herkese özel tesekkürlerini ileten Vali Yavuz, "6 Subat’ta yüzyilin depremi meydana geldiginde Kocaeli en büyük yardimlari yapan sehir oldu. Büyüksehir baskani ve ilçe belediye baskanlarimizla birlikte bölgede hizmet etmeye gayret ettik. Fakat en büyük pay siz Kocaelililerin. Benim hesaplamama göre, yaklasik 3 milyar TL’yi bulan bir yardim var. Herkese tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA