Buca'da Tam Gaz Fen Isleri Mesaisi

Bucalilarin daha düzenli bir kentte yasayabilmeleri adina fen isleri çalismalarina tam gaz devam eden Buca Belediyesi, son 6 ayda 55 bin metrekare serme asfalt, 49 bin metrekare asfalt yama islemi, 17 bin metrekare kilit parke dösemesi gerçeklestirdi. Baskan Erhan Kiliç, “Buca sokaklarini iyilestirmek üzere araliksiz sürdürdügümüz çalismalarimizi muhtarlarimizin ve vatandaslarimizin talepleri dogrultusunda ilerletmeye devam ediyoruz” dedi.

Buca'da Tam Gaz Fen Isleri Mesaisi
Kent estetigini göz önüne alarak projeler üreten Buca Belediyesi, ilçenin tüm mahallelerinde çalismalarini sürdürüyor. Fen Isleri Müdürlügü’ne bagli ekipler, ihtiyaç duyulan tüm noktalari tek tek belirleyerek, çalisma takvimini ilerletiyor. Bu çerçevede 2023 yilinin ocak ayindan itibaren Buca genelinde 55 bin metrekare serme asfalt çalismasi, 49 bin metrekare asfalt yama çalismasi yapan ekipler, bin 100 metretül 50’lik bordür, 2 bin 800 metretül 75’lik bordür, 17 bin metrekare ise kilit parke dösemesi gerçeklestirdi.

Nerede ne yapildi

Yapilan çalismalar çerçevesinde, Mustafa Kemal Mahallesi’ndeki bir kilometrelik 694. Sokak bastan asagi yeniledi. Yaylacik Mahallesi’ndeki bin 100 metrelik Basari Caddesi’ne asfalt serimi yapilarak caddeye yeni bir çehre kazandirildi. Izkent’te 1311. Sokak’ta 600 metre uzunlugunda serme asfalt çalismasi gerçeklesti. Atatürk Mahallesi’nde yer alan 550 metre uzunlugundaki Metin Göktepe Caddesi ve Buca Cezaevi’nin kaldirilmasi ile Menderes Caddesi’ne alternatif olan ve gidis gelis 600 metre uzunlugundaki Adnan Kahveci Caddesi’ne de serme asfalt çalismasi yapildi. Ayrica, 15 ara sokakta asfalt serme çalismasi gerçeklestirildi.



Çalismalar araliksiz sürüyor

Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç, Fen Isleri Müdürlügü ekiplerinin ilçe genelinde büyük bir özveriyle çalisma yürüttüklerini belirterek, “Buca sokaklarini iyilestirmek üzere araliksiz sürdürdügümüz çalismalarimizi muhtarlarimizin ve vatandaslarimizin talepleri dogrultusunda ilerletmeye devam ediyoruz. Yarinin Buca’si için daha birçok çalismayi hayata geçirecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA